CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Od Jehovinog svjedoka do svećenika- čudesan put obraćenja

Od Jehovinog svjedoka do svećenika- čudesan put obraćenja Dvadeset petogodišnji Miguel Mendoza 13. veljače je uz još osmoricu drugih bogoslova zaređen za đakona u američkom gradu Denveru. To ne bi bila neka vijest da ovaj mladić nije odrastao u domu Jehovinih svjedoka te i sam bio član te zajednice.

“Kada sam se rodio moji roditelji su već bili Jehovini svjedoci. Znam da je moja majka željela biti redovnica kada je živjela u Meksiku, ali moja baka joj to nije dopustila. Ubrzo nakon toga napustili su katoličku vjeru i otišli u Jehovine svjedoke”, ispričao je Mendoza za web stranicu El Puebla Católico koja pripada Denverskoj nadbiskupiji, a prenijela Aleteia.

Mladi đakon kaže kako je zahvalan svojoj majci što mu je kroz odgoj prenijela ljubav prema Bogu, ali i naglasio kako Jehovini svjedoci prema vjeri imaju posve drugačiji pogled od katolika.

“Oni ne prihvaćaju nauk Katoličke Crkve i među njima postoji gotovo mržnja prema Crkvi”, kazao je Mendoza dodavši da je zbog takvog ozračja odrastao u uvjerenju da Katolička Crkva “nije dobra stvar”.

Sa 16 godina Mendoza je odlučio saznati više o Katoličkoj Crkvi, a kaže kako ga je na to potaknula želja da sazna zašto su Jehovini svjedoci toliko protiv nje.

„Pitao sam se zašto katolici podučavaju laži, zašto štuju Djevicu Mariju, zašto štuju papu, i mnoge druge stvari koje sam pripisivao Crkvi“, kazao je.

Što je više saznavao o istinskoj vjeri, to ga je više privlačila. Želio je saznati više o liturgijskom ruhu, o oltaru i „komadiću kruha“ pred kojim ljudi kleče.

Na kraju je, kako kaže, osjetio poziv. „Gospodin me je zvao da učinim nešto prekrasno poput slavljenja mise i donošenja Krista na oltar. Odlučio sam se krstiti i dvije godina nakon toga ušao sam u bogosloviju“, ispričao je.

Lijepa stvar Miguelove priče jest što se nije sam okrenuo Crkvi, nego je sa sobom „poveo“ svog brata, a kasnije i oca i majku. Tako se danas cijela obitelj Mendoza raduje skorašnjem Miguelovom svećeničkom ređenju.

www.medjugorje-news.com

Izvor
bitno.net
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er