CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Ovo su grijesi koji izazivaju gnjev Božji!

Postoje laki i teži, odnosno smrtni grijesi koje svrstavamo u 7 smrtnih grijeha, koji su izvor svim drugim grijesima i ako ostanu neraskajani i neispovijeđeni do smrti, odvode dušu u pakao.

Međutim, pored tih 7 smrtnih ( grijeha poznajemo i 5 osobito smrtnih grijeha koji vape u nebo i zahtijevaju hitnu Božju intervenciju, jer u suprotnom… teško je da će se ovaj svijet spasiti.

Katekizam Katoličke Crkve u broju 1867 kaže na temelju katehetske tradicije da su ‘u nebo vapijući grijesi’: Krv Abelova, sodomski grijeh, jauk potlačenog naroda u Egiptu, jauk stranca, udovice i sirote te nepravda prema zaposlenom radniku. Krv Abelova je svaka krv nedužnog čovjeka koja je prolivena u bezumlju, ratovima, abortusima.

Sodomski grijeh je seksualna perverzija, homoseksualnost, bestijalnost, pedofilija.

Jauk potlačenog naroda u Egiptu je jauk svakog potlačenog i prognanog naroda sa svojih ognjišta.

Jauk stranca, udovice i sirote je grijeh bezosjećajnosti

Nepravda prema zaposlenom radniku je grijeh gramzivosti i neisplate plaće radnicima.

Zapanjujuće je što je svih, možemo reći najtežih grijeha, sveprisutno u današnjem društvu.

Krv Abelova? Pored svih okrutnosti u svijetu, pored sve mržnje koja se odvija u mnogim obiteljima prema našoj braći i rodovima,  zar nije dovoljno reći da je svake godine ubijeno 50 milijuna nevine djece u utrobama majki? Naše braće, naših sestrica?

Sodomski grijeh? Apsolutno sveprisutan u svim porama društva, javno se promovira i potiče.

Jauk potlačenog naroda u Egiptu? Živimo vrijeme u kojem se događa egzodus čitavih naroda, istrebljenje čitavih naroda s lica zemlje.

Jauk stranca, udovice, i sirote? Nikad ljudi nisu bili bezosjećajniji i zatvoreniji prema potrebitima, koliko danas, kad sve imaju.

Nepravda prema zaposlenom radniku? Grijeh je to koji je toliko čest i sveprisutan da su milijuni obitelji ugroženi njime. Tuga, bijeda, neimaština, glad…..

O kako će odgovarati oni koji sudjeluju u ovom grijesima kao produžene ruke sotone ili pak ne čine ništa da ga zaustave. O kako će Bog ljubiti one koji stradavaju pod opačinom ovih grijeha. Teški grijesi su jedno, ali oni koji uništavaju dostojanstvo djece Božje… to je posve nešto drugo.

Obrati se čovječe, i vjeruj Evanđelju, jer ne – neće se svi spasiti, upozorio je naš Gospodin!

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er