MOLITVE

Molitva Gospi od Milosrđa da raskine naše okove

Slatka Majko Božja, ti voliš slobodu svoje djece… Molitva Gospi od Milosrđa da raskine naše okove

Krajem rujna u zemljama španjolskog i francuskog govornog područja, proslave su usredotočene na Gospu od Otkupljenja ili Gospu od Milosrđa. Merced znači milost, korist, milosrđe, a Red Mercedarijanca, je pod tim naslovom promicao pobožnost prema Gospi. Mercedarijanci su osnovani 1218. u Barceloni u Španjolskoj, a njihova rana misija bila je davanje vlastitih života u zamjenu za slobodu onih koje su Mauri držali u zarobljeništvu.

Pobožnost prema Gospi od Milosrđa ostala je snažna kroz stoljeća i mnogi joj se ljudi obraćaju tražeći slobodu – od fizičkih ili duhovnih okova koji ih drže. Za sve nas, utamničene kakvim god lancima u životu Ona je moćna zagovornica. Evo molitve koja od Gospe traži da nas oslobodi naših okova:

Marijo, Gospo od Otkupljenja i Milosrđa, slatka Majko Božja, koja voliš slobodu svoje djece, i pati s onima koji su zatvoreni, poslušaj moju molbu: Raskini okove našeg grijeha i strukture grijeha u našem svijetu, tako da se , slobodni od njih, možemo potpuno sjediniti s tvojim Sinom, Isusom, i živjeti kao On, u slobodi, posvećeni onome za što smo stvoreni: ljubavi. Amen.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er