VJERA I DUHOVNOST

Kad se osjećate obeshrabreno isprobajte 3 ohrabrujuće odluke sv. Male Terezije

Kako nam mudrost svete Terezije iz Lisieuxa može pomoći da prevladamo malodušje? Znamo da radost mora biti jedno od najvažnijih obilježja kršćanina, a naučiti pronaći smisao u patnji može biti izvor vjere i svjedočanstva za druge. Ali što učiniti kada ne možemo vidjeti “svjetlu stranu” stvari i osjećamo se obeshrabreno?

Poznata po svom slavnom malom putu, sveta Terezija iz Lisieuxa bila je velika svetica koja je svoju ljubav prema Bogu živjela u najjednostavnijim i najobičnijim poslovima svakodnevnog života. Ona se, međutim, suočavala s neprestanim poteškoćama u obeshrabrenju. Unatoč težnji za svetošću, često je osjećala da to nadilazi njezine mogućnosti. I to je ono što je odlučila učiniti! Kad god bi malodušnost iskušala svetu Tereziju, njezina je prirodna reakcija bila: “Ne mogu to učiniti.” Ali odmah je svoje srce usmjerila na nadu i optimizam, jer je znala da Bog neće tražiti nemoguće.

1) “Borit ću se protiv svog ponosa” Time ponovno podsjeća na važnost poniznosti kao puta za njezin Mali put. Malodušnost je za nju bila i oblik ponosa!

2) “Povjerit ću se Djevici Mariji moleći “Spomeni se”

Spomeni se, o predobrostiva Djevice Marijo,

kako se nije nikada čulo da si ikoga zapustila,

koji se k Tebi u zaštitu utekao,

Tvoju pomoć zatražio i Tvoj zagovor zamolio.

Ovim pouzdanjem obodren utječem se i ja k Tebi, Djevice djevica.

K Tebi, Majko, dolazim;

pred Tobom eto stojim ja grešnik i uzdišem:

Nemoj, Majko vječne Riječi, prezreti mojih riječi,

već ih milostivo poslušaj i usliši. Amen.

3) “Neću se obeshrabriti” Čini se jednostavno (i čak nekako očito), ali svetica je otklonila osjećaj obeshrabrenosti jednostavno rekavši da se neće obeshrabriti. Srce koje je puno povjerenja u Boga zna da On ima najbolji plan za nas, bez obzira na našu trenutnu situaciju. Naše čežnje za svetošću ne samo da su moguće, nego su plod želja samog Boga koji nas ne bi tjerao da poželimo neostvarivo.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er