VJERA I DUHOVNOST

Isusove riječi mističarki: Nikad ne činite ovo, to je put koji vodi u pakao!

Godine 1917. Justine Klotz imala je 28 godina kada je jednog dana klečala pred križem u svojoj kući i molila se kad je začula zvuk zvona kako joj zvoni u srcu, praćen riječima: “Ti si moja i Tvoj sam!” Čula je Isusove riječi više puta.

Nakon toga je na koljenima, gledajući prema križu, obećala Spasitelju: “O Spasitelju samo za tebe, samo za tebe!” Odmah je osjetila bol u duši, toliko jaku da joj je zastao dah, tako da je mislila da će umrijeti. Bio je to početak njezinih “neobičnih” mističnih iskustava i ujedno njezine Kalvarije…

Isusove riječi o poniznosti i Mariji koja je sama poniznost:

„Marija je Majka svih svećenika i sve djece. Po milosti njezinih prošnja Crkvi su udijeljeni svećenici. Milošću njezinih molitava moje je vrijeme bilo ubrzano, a sada se njezine molitve nastavljaju za svećenike. Sve dolazi kroz nju i vraća se Ocu. Tako je stvorena za Oca; častiti Oca. “Stvorena je da iskazuje čast. Njena duša ne poznaje ego. Bila je uzdignuta zbog svoje PONIZNOSTI, na čast Sinu. (…)

“Kako bi svećenik mogao nositi vlastito dostojanstvo da mu ona nije majka! Njemu je dopušteno uzdići Sina do Oca, kao što je ona učinila. Ipak, nitko joj nije ravan! “Nijedna joj molitva nije uskraćena, takva je njena PONIZNOST. Čak ni na nebu njezino se srce nije promijenilo. Cijelo se nebo čudi. Nitko nikada nije vidio ni traga njezina ega. Sve je dala za svoga Sina i za svoju djecu. Njezina je duša postala izvorom pomoći grešnicima. Njeno srce nikada nije bilo zabrinuto za sebe, već samo za duše.

“Oni koji uzimaju Mariju za Majku ne znaju koliko su blisko povezani jedni s drugima (zbog nje). Zahvaljujući njoj je spašena ljubav prema bližnjemu. Oči su joj uvijek čiste. Ona je samo ljubav, i ništa osim ljubavi; dolazi iz njezine duše. Ona poznaje dragocjenost duše. Ima pogled koji oprašta, jer su joj se u dušu utisnule moje riječi s križa – kad sam zamolio Oca da im oprosti.” “Poniznost osvjetljava nepoznato. Ta snaga silazi od Duha i primaju je ljudi. Svatko prepoznaje njegovu dragocjenost i moja je Kuća prožeta žarom.

“Tabernakuli su netaknuti, čak i u ovim vremenima; i ljudi mogu pronaći svoj put kući. Prisutnost Duha može se uočiti. Grijeh se topi kao led na ljetnom vjetru. “Kako je čovjek lijep kad moli! Moliti znači vjerovati. Ovo stvara ljubav, poniznost i poslušnost. Čovjek je ujedinjen s Bogom Duhom ljubavi. BOG je središte!

“Budi ponizan! BOG DAJE SVOJU MILOST samo poniznima! Činite sve za BOGA! Najprije tražite poniznost. SKROMNOST je moja temeljna vrlina. To se postiže prepuštanjem sebe mojoj Volji. Ova krepost zahtijeva mnogo molitve. Bez toga nijedan svećenik ne može vršiti svoje poslanje. “Nikada ne prođi ispred križa a da ga ne poljubiš! To je otkupiteljska milost, koju su mnogi zaboravili. To će vas ojačati protiv zla. Zauzvrat ćete dobiti dar poniznosti.

„Moje je srce poput fontane koja izbija sama od sebe. Treba se samo ponizno sagnuti, kao kad se pije s izvora. “Volim skromna ljudska srca! SKROMNOST je moja glavna vrlina, zato sam postao tako mali. “Čovjek mora trpjeti da bi mogao voljeti. “Čovjek mora moliti, da bi mogao pomoći. “Treba biti skroman, pronaći visinu. “Moramo tražiti BOGA, da bismo ga pronašli. “Čovjek mora imati povjerenja, ne predati se slabosti. “Čovjek mora ostati malen, da ne padne s visine. “Čovjek mora svoje misli usmjeriti na pravi način, a duši dati prostora. „Treba znati čekati, i uvijek biti spreman za Boga. “Morate moliti, nikada ne zahtijevati, jer ovo je put u pakao.”

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er