MOLITVEPAPA FRANJO

Isprobajte ovu molitvu jutarnjeg predanja od 8 riječi pape Franje

Bezbrojni sveci i duhovni pisci preporučuju jednostavnu, ali značajnu duhovnu praksu započinjanja dana predanjem Bogu. Papa Franjo govorio je o brzim molitvama tijekom govora Angelusa 2022. Njegov prijedlog za jutarnje predanje ima samo 8 riječi:

“Gospodine, zahvaljujem ti i nudim ti ovaj dan”

Evo još što je Papa rekao: Zato Isus danas govori svojim učenicima — svima, ne samo nekima! — “da uvijek trebaju moliti i ne klonuti duhom” (r. 1). Sada bi netko mogao prigovoriti: “Ali kako to mogu učiniti? Ne živim u samostanu. Nemam puno vremena za molitvu!” Možda nam kod ove prave poteškoće može pomoći jedna mudra duhovna praksa koja je danas pomalo zaboravljena, a koju dobro poznaju naši stariji, posebice bake. To su takozvane aspiracije. Ime je malo zastarjelo, ali sadržaj je dobar. Što je to?

To su vrlo kratke, molitve koje se lako pamte i koje se mogu često ponavljati tijekom dana, tijekom raznih aktivnosti, kako bi ostale “u skladu” s Gospodinom. Na primjer, čim se probudimo, možemo reći: “Gospodine, zahvaljujem ti i darujem ti ovaj dan.” Ovo je kratka molitva. Zatim, prije aktivnosti, možemo ponoviti: “Dođi, Duše Sveti.” Između jedne stvari i druge, možemo ovako moliti: “Isuse, uzdam se u tebe. Isuse, volim te.” Zaista kratke molitve koje nam pomažu da ostanemo u kontaktu s Gospodinom.

Vezani članci

Gospodin se na ove molitve uvijek odaziva. Gdje ih nalazimo? U Evanđelju koje uvijek treba imati pri ruci i otvoriti ga svaki dan više puta, da primimo Riječ života upućenu nama. I vratimo se na savjet koji sam dao mnogo puta – nosite Evanđelje džepnog formata u džepu, u torbici. Tako da kada imate minutu otvorite i pročitajte nešto, a Gospodin će odgovoriti. Neka nas Djevica Marija, vjerna slušateljica, nauči umijeću molitve uvijek, bez klonuća,” zaključio je papa Franjo.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er