BiHBIJAKOVIĆIMEĐUGORJE

Nakon 2 godine stranim hodočasnicima olakšan dolazak u Međugorje. BiH otvara granice

Osobe koje su cijepljene ili preboljele korona virus moći će ući u BiH bez negativnog PCR testa pa je tako olakšan i dolazak stranim hodočasnicima u Međugorje. A interes hodočasnika je veliki pogotovo što župa Međugorje slavi 40 godina Gospinih ukazanja u Bijakovićima.

Vijeće ministara BiH danas je izglasao nova pravila i uvjete za ulazak svih stranaca u BiH. To znači da će osobe koje su cijepljene ili preboljele korona virus moći ući u BiH bez negativnog PCR testa.

Priznaje se i antigenski test za ulazak u Međugorje i BiH

Odlučeno je da će se na bh. granici priznavati i antigenski test. Dosad su bez PCR testa u BiH mogli ulaziti samo državljani Srbije, Hrvatske i Crne Gore. Na današnjoj sjednici ministri HDZ-a su opet glasali protiv uvođenja privremenog bezviznog režima državljanima Saudijske Arabije, u periodu od svibnja do listopada, prenose Nezavisne.com.

Činjenicu da će bh. ekonomija zbog toga izgubiti milijune KM prihoda teško će ublažiti i današnje usvajanje odluke kojom se omogućava ulazak stranaca na osnovu cijepljenja i brzih antigenskih testova – navela je Turković u priopćenju putem društvenih mreža. Podsjećamo, Turistički radnici koji su predstavljali Međugorje su proteklih dana prosvjedovali tražeći da se olakšaju uvjeti za ulazak stranaca jer trpe direktno građani i gospodarstvenici.

Organizatori prosvjeda su u ranijoj najavi kazali da je njihova namjera da prosvjednom šetnjom još jednom upozore Vijeće ministara BIH na, kako su kazali, katastrofalne posljedice koje izaziva nedonošenje odluke o privremenom ukidanju viza za ulazak u BiH državljana Saudijske Arabije, Velike Britanije i Irske, te nedonošenje odluke o olakšanom ulasku turista u BiH.

Međugorje Bijakovići

“Želimo da napomenemo javnost kako su sve uređenije zemlje u cilju spašavanja turističkog sektora, koji je, ekonomski gledano, naviše pogođen pandemijom koronavirusa, donijele odluku o olakšanom ulasku turista u zemlje”, naveli su turistički djelatnici na prosvjedu prije dva dana. Stjepan Primorac, predsjednik Turističkog klastera Hercegovina i predstavnik Udruženja za turizam pri Gospodarskoj komori FBiH, kazao je početkom tjedna za medije kako očekuje da će granice biti otvorene i da će konačno normalno raditi.

Upozorio je da, ukoliko ne dođe do dogovora, turizam gubi dva milijuna KM dnevno.

www.medjugorje-news.com

Izvor
bljesak.info

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er