VJERA I DUHOVNOST

Fra Goran Azinović: Nitko ne može uspjeti sam, ljepota življenja krije se u zajedništvu

Fra Goran Azinović: Ovih dana neizostavna tema svih razgovora, kako u nas Hrvata, tako i drugdje, jest Svjetsko nogometno prvenstvo u Katru. Naravno, pratim ga i ja. Hrvatska nogometna reprezentacija na čelu sa izbornikom Zlatkom Dalićem daleko je stigla, napravivši impresivan podvig, da ne kažem – čudo.

No, gledao sam intervju portugalskog izbornika Fernanda Santosa. Na upit novinara: „Je li teško voditi tim sa puno zvijezda?“, Portugalac je dao zanimljiv odgovor: „Ne, jer zvijezde nisu na Zemlji, već na nebu. Zvijezde su na nebu, ali ni gore one nisu same, nalaze se jedna uz drugu, a upravo to im daje ljepotu. Njihova ljepota jest u zajedništvu.“ Možda nitko odveć jasno nije opisao ni zvijezde ni zajedništvo kao ovaj portugalski izbornik. Nitko ne može uspjeti sam. Iza uspjeha svakog pojedinca stoje obitelj, prijatelji i suradnici, stoje njegovi bližnji.

Nitko ne može uspjeti sam. Iza uspjeha svakog pojedinca stoje obitelj, prijatelji i suradnici, stoje njegovi bližnji.

Dok je živio na Zemlji, i Isus je trebao druge; podjednako je trebao i Mariju i Josipa, ali i svoje učenike. Budući da je Isus volio ljude i svakodnevno rado boravio među njima, osnovao je zajednicu kršćana, osnovao je svetu Katoličku crkvu. Zato Isus i kaže: „Gdje su god dvojica ili trojica sabrana u moje ime, tu sam i ja.“ Prave priče na ovome svijetu nisu priče pojedinaca, već zajednice. Ako se u ičemu život istinski očituje, onda je to svakako zajedništvo.

Vezani članci

fra Goran Azinović za hkm.hr

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er