VJERA I DUHOVNOST

Fra Goran Azinović: Kako si, čovječe, čudesno stvoren!

“Dobri Bože, hvala ti što si nas čudesno stvorio!” piše u svom promišljanju za portal hkm.hr fra Goran Azinović.

Nakon što je Bog stvorio nebo, zemlju, svod, vodu i životinje, na red je došlo i to predivno biće – čovjek. Čovjek je stvoren na sliku Božju, o čemu lijepo svjedoči i Knjiga postanka: „Na svoju sliku stvori Bog čovjeka, na sliku Božju on ga stvori, muško i žensko stvori ih.“ Čovjek je načinjen od duha, duše i tijela, a tijelo ne može funkcionirati bez srca. Ljudsko srce je savršen mišićav, šuplji organ veličine stisnute šake koji neprestano kuca.

Toliko otkucaja u 24 sata, a koliko tek otkuca srce jednog devedesetogodišnjaka?! Impresivno! Motor najboljeg automobila pokvari se nakon godinu dana, a posebno dizajniran skupocjeni sat zakaže za par godina, ali kad Bog nešto stvori, to zbilja traje. Pogledaj samo kako su jedinstvene tvoje oči! Bog je načinio čak i trepavice da ih dodatno zaštiti. Pogledaj prste na svojim rukama, svaki ima svoju svrhu. Sve je uistinu prekrasno!

Stvoren si, čovječe, kao savršen stroj, ali ne da budeš hladan kao led, već topao kao krv što teče tvojim venama i snažan kao srce koje bije u tvojim grudima.

Govoreći o ljudskom tijelu, njemački liječnik Fritz Kahn ga definira kao divan stroj, kao čudesnu tvornicu. Tijelo je velika tvornica i svaki ud ima svoju nezamjenjivu ulogu. Stvoren si, čovječe, kao savršen stroj, ali ne da budeš hladan kao led, već topao kao krv što teče tvojim venama i snažan kao srce koje bije u tvojim grudima. Dobri Bože, hvala ti što si nas čudesno stvorio!

fra Goran Azinović

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er