VJERA I DUHOVNOST

Fra Goran Azinović: Kako se ponašaš prema osobama koje ne voliš?

Boreći se snažno protiv sebe, protiv nutarnjih napasti u sebi, sveta Terezija je na koncu sebe i pobijedila. Kako se ti, dragi vjerniče, ponašaš prema osobama koje ne voliš?

U životu svakog pojedinca zasigurno postoji osoba ili osobe koje ne podnosi ili mu nisu odveć drage. Isto se događalo i u životu svetaca. Naime, sveta Terezija Avilska nimalo nije podnosila jednu časnu sestru u samostanu. Budući da ju je ta časna sestra svojim ponašanjem često nervirala, svetica je u njezinoj blizini nerijetko gubila živce i nije mogla nipošto živjeti u miru. I što je Terezija na kraju učinila?

Budući da ju je ta časna sestra svojim ponašanjem često nervirala, svetica je u njezinoj blizini nerijetko gubila živce i nije mogla nipošto živjeti u miru.

Razmišljajući o tome, sveta Terezija je jednoga dana donijela odluku da će otad uvijek biti uz tu kolegicu što ju nervira; odlučila joj je svakodnevno pomagati u brojnim obvezama. Na taj je način pokušavala sebe pobijediti. Terezija je otad svakog idućeg dana revno pomagala ovoj časnoj sestri. Toliko joj je intenzivno pomagala da je čak postala i upadljiva. Ubrzo je to primijetila i sama sestra pa joj je uputila znakovitu primjedbu: „Ti, Terezija, mene zaista voliš kad mi ovoliko pomažeš?!“

Terezija Avilska na to pitanje nije naglas dala odgovor, nego je u sebi pomislila: „Pa i ne baš! Pomažem ti upravo zato što te ne volim!“ Boreći se snažno protiv sebe, protiv nutarnjih napasti u sebi, sveta Terezija je na koncu sebe i pobijedila. Kako se ti, dragi vjerniče, ponašaš prema osobama koje ne voliš?

fra Goran Azinović za hkm.hr

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er