CRKVAVIJESTI

Dva incidenta vandalizma u katoličkim crkvama: Sprejom išaran kip Blažene Djevice Marije, hostije bačene po podu

Uhićenja su se dogodila u subotu u dva odvojena incidenta vandalizma u katoličkim crkvama u biskupiji Brooklyn, New York. U Crkvi uskrsnuća u Brooklynu, kip Blažene Majke od bijelog mramora ispisan je crnim grafitima na licu, ramenima i rukama. Na kipu je bila napisana riječ “lažni”, kao i ono što izgleda kao naopako okrenuti križ, simbol koji se nerijetko viđa u vandalskim incidentima na katoličkim mjestima.

37- godišnji počinitelj iz Brooklyna, optužen je za zlodjelo kao zločin iz mržnje u vezi s napadom. Dvojica župljana koja su ga u subotu spriječila u djelu vidjela su ga kako sprejom boji kip, navodi The Tablet, biskupijska novinska kuća.

Još jedan incident dogodio se u subotu u rimokatoličkoj crkvi svetog Josipa u Astoriji od strane istog čovjeka koji je navodno oskrnavio crkvu početkom lipnja. Dana 8. srpnja ušao je u crkvu i počeo se “nepredviđeno ponašati, ometati vježbe zbora mladih i plašiti djecu”, rekla je biskupija u subotnjem priopćenju. Nitko nije ozlijeđen, a na crkvi nije pričinjena nikakva šteta, priopćila je biskupija. Pozvana je policija i 22-godišnjak iz Queensa je uhićen i optužen za kazneno djelo u vezi s vandalskim incidentom u lipnju. Tijekom incidenta 5. lipnja počinitelj je navodno uništio uokvirene fotografije pape Franje i brooklynskog biskupa Roberta Brennana. Osim toga, namazao je razrjeđivač po podu podruma i obukao se u svećeničku odjeću, stoji u priopćenju biskupije Brooklyn iz lipnja.

Jedan od svećenika pronašao je počinitelja u crkvenoj kapelici kako se “nasilno udara u glavu monstrancom”, stoji u priopćenju. Biskupija je rekla da je počinitelj zatim otrčao u glavno svetište, otvorio tabernakul i bacio posvećene euharistijske hostije na pod, prenosi CNA.

“Biskupija Brooklyn je zahvalna župljanima i osoblju u oba incidenta koji su uskočili i zadržali počinitelje do dolaska policije”, stoji u najnovijem priopćenju biskupije.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er