VJERA I DUHOVNOST

6 stvari koje trebate znati o Bezgrešnom Srcu Marijinu

Bezgrješno Srce Marijino zauzima posebno mjesto u katoličkoj pobožnosti i teologiji, predstavljajući duboku ljubav, čistoću i suosjećanje Djevice Marije, Isusove majke. Ukorijenjen u Svetom pismu i tradiciji, koncept Bezgrješnog Srca usredotočen je na Marijin unutarnji život, njezine vrline i njezinu jedinstvenu ulogu u povijesti spasenja. 6 stvari koje trebate znati o Bezgrešnom Srcu Marijinu

1. Simboli Srca Marijina Njezino srce: Simbolizira njezinu majčinsku ljubav. Mač: Simbolizira Marijinu žalost. Vatra: Predstavlja njezino srce koje gori od ljubavi prema Isusu i nama, njezinoj djeci. Ruže: Predstavljaju njenu čistoću.

2. Pobožnost Bezgrješnog Srca Marijina ukorijenjena je u Svetom pismu! “Ali Marija je čuvala sve te riječi i razmišljala o njima u svom srcu.” (Luka 2:19)

3. Kada častimo Bezgrješno Srce, dajemo najveću čast Isusu!

Vezani članci

4. “Ako stavite svu ljubav svih majki u jedno srce, to još uvijek ne bi bilo jednako ljubavi srca Marijina za njezinu djecu.’” – Sv. Ljudevit Montfortski

5. Sveti Ivan Eudes, francuski svećenik iz 17. stoljeća, popularizirao je ovu pobožnost svojom velikom ljubavlju prema Blaženoj Majci.

6. Papa sveti Ivan Pavao II. posvetio je svijet Bezgrješnom Srcu Marijinu 25. ožujka 1984., rekavši: “ . . Pred tobom, Majko Kristova, pred tvojim Bezgrješnim Srcem, ja se danas, zajedno s cijelom Crkvom, sjedinjujem s našim Otkupiteljem u ovoj Njegovoj posveti za svijet i za ljude, koja samo u Njegovom Božanskom Srcu ima moć zadobiti oprost i osigurati odštetu.”

Molitva posvete Bezgrešnom Srcu Marijinu:

O Marijo, Djevice najmoćnija i Majko milosrđa, Kraljice neba i Utočište grješnika, posvećujemo se tvome Bezgrješnom Srcu. Tebi posvećujemo svoje biće i cijeli svoj život; sve što imamo, sve što volimo, sve što jesmo. Tebi predajemo svoja tijela, svoja srca i naše duše; tebi dajemo naše domove, naše obitelji, našu zemlju.

Želimo da sve što je u nama i oko nas pripada tebi i da ima udjela u blagodatima tvog majčinskog blagoslova. I da ovaj čin posvete bude uistinu učinkovit i trajan, obnavljamo danas pred tvojim nogama obećanja našega krštenja i naše prve svete pričesti. Obvezujemo se da ćemo hrabro i uvijek ispovijedati istine naše svete vjere i živjeti kako dolikuje katolicima koji se valjano pokoravaju svim uputama Pape i biskupa u zajedništvu s njim.

Obvezujemo se obdržavati zapovijedi Božje i Njegove Crkve, osobito svetkovati Dan Gospodnji. Isto tako se obvezujemo da ćemo utješne običaje kršćanske religije, a iznad svega svetu pričest, učiniti sastavnim dijelom našeg života, u mjeri u kojoj to budemo mogli učiniti.

Naposljetku, obećavamo ti, o slavna Majko Božja i preljubazna Majko ljudi, da ćemo se cijelim srcem posvetiti služenju tvoga blagoslovljenog kulta, kako bismo požurili i osigurali, suverenošću tvoga Bezgrješnog Srca, dolazak sv. Kraljevstvo Presvetog Srca tvoga ljupkog Sina, u našim srcima i u srcima svih ljudi, u našoj zemlji i u cijelom svijetu, kako na nebu, tako i na zemlji. Amen.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er