CRKVAVJERA I DUHOVNOST

5 važnih životnih lekcija pape svetog Ivana Pavla II. koje će vam pomoći da postanete sveti

Papa sveti Ivan Pavao II. jedna je od najutjecajnijih osoba u povijesti naše vjere. Njegove su riječi imale trajan utjecaj ne samo na Katoličku Crkvu, nego i na cijeli svijet! Njegova je mudrost doista bezvremenska. Papa Sveti Ivan Pavao II. bio je papa od 1978. do svoje smrti 2005. Tijekom svog papinstva govorio je o mnogim temama. U nastavku ćete pronaći neke od mojih omiljenih djelića mudrosti ovog snažnog sveca!

Pet životnih lekcija svetog Ivana Pavla II.

Niste sami u svojim borbama „Nema zla s kojim se treba suočiti, a da se Krist ne suoči s nama. Ne postoji neprijatelj kojeg Krist već nije pobijedio. Ne postoji križ koji Krist već nije nosio za nas i koji sada ne nosi s nama.” (8. listopada 1995.)

Stvoreni ste za odnos s Isusom „Isusa tražiš kad sanjaš sreću; on te čeka kad te ništa drugo što nađeš ne zadovoljava; on je ljepota koja te toliko privlači; on je taj koji vas privlači tom žeđu za puninom koja vam ne dopušta da pristanete na kompromis; on je taj koji vas potiče da skinete maske lažnog života; on je taj koji u vašim srcima čita vaše najiskrenije izbore, izbore koje drugi pokušavaju ugušiti. „Isus je taj koji u vama potiče želju da učinite nešto veliko sa svojim životom, volju da slijedite ideal, odbijanje da dopustite da vas prizemljuje prosječnost, hrabrost da se ponizno i strpljivo posvetite poboljšanju sebe i društva , čineći svijet ljudskijim i bratskijim.” (19. kolovoza 2000.)

Nemojte se bojati ispovijedati svoju vjeru „Nije vrijeme da se sramimo Evanđelja. Vrijeme je da to propovijedamo s krovova. Nemojte se bojati izaći iz udobnih i rutinskih načina života kako biste prihvatili izazov objavljivanja Krista u suvremenoj metropoli.” (15. kolovoza 1993.)

Vaš puni potencijal nalazi se u Kristu „Kad se pitaš o tajni samog sebe, gledaj u Krista koji ti daje smisao života. Kad se pitate što znači biti zrela osoba, pogledajte Krista koji je punina čovječanstva. A kada se pitate o svojoj ulozi u budućnosti svijeta, pogledajte Krista.” (3. listopada 1979.)

Vaš život ima smisla “Najljepša i najuzbudljivija avantura koja vam se može dogoditi osobni je susret s Isusom koji jedini daje pravi smisao našim životima.” (1. ožujka 1979.)

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er