VJERA I DUHOVNOST

4 načina kako darovati Blaženu Djevicu Mariju za rođendan

Rođenje Djevice Marije slavimo 8. rujna. Prema katoličkoj predaji, Blaženu Majku rodili su sveci Joakim i Ana, pobožni stariji par koji je ostao bez djece. Vjerujemo da je Marija začeta bez grijeha i da ju je Bog izabrao da bude Majka njegova Sina. Blagdan rođenja Marijina naglašava njezinu jedinstvenu ulogu u Božjem planu spasenja! 4 načina kako darovati Blaženu Djevicu Mariju za rođendan:

1. Molite krunicu Razmatrajući krunicu, promatramo život Isusa Krista kroz oči Njegove Majke Marije. Odvojite vrijeme za molitvu žalosnih otajstava svete krunice budući da je njezin rođendan ove godine u petak. Također možete izmoliti krunicu razmišljajući o radosnim, žalosnim, otajstva slavnim i otajstvima svjetla.

2. Svježe cvijeće Donesite buket svježeg cvijeća pred Gospin kip u vašoj lokalnoj župi u čast njezina rođendana. Postoji čak i određeno cvijeće povezano s našom Blaženom Majkom, poput ruža ili ljiljana.

3. Doprinesite pro-life organizaciji u čast Gospinog “da” Sjetite se prihvaćanja Božje volje od strane naše Blažene Majke. Izmolite posebnu molitvu Gospi od Guadalupe, zaštitnici nerođenih.

4. Započnite ili obnovite svoju marijansku posvetu Jeste li se ikada posvetili zagovoru naše Blažene Majke? Ako niste u nastavku pročitajte i izmolite posvetu Bezgrešnom Srcu Marijinu i na taj način posvetite sebe i svoje bližnje moćnom zagovoru naše Nebeske Majke!

Presveta Djevice Marijo, Majko i Kraljice moja, tvojemu Bezgrešnom Srcu posvećujem i predajem čitavo svoje biće: svoje misli, riječi i djela. Raspolaži sa mnom i sa svim što mi pripada sada i u vječnosti na hvalu i slavu Presvetoga Trojstva za posvećenje Crkve i spasenje svega svijeta. Bezgrešna moja Majko, pomozi mi živjeti dostojno moga krsnog posvećenja da neopozivo pripadam svome Otkupitelju. Daj da poput Tebe slušam poticaje Duha Svetoga! Neka se u meni i u svemu vrši volja Božja! Amen!

(S dopuštenjem crkvenih vlasti, 1983. godine)

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er