VJERA I DUHOVNOST

3 načina kako euharistijski živjeti korizmu

Korizma je vrijeme kada se možemo, ne samo usredotočiti na Euharistiju, nego i živjeti na više euharistijski način. Dok je završetak korizme jasno usmjeren na euharistiju, posebno na posljednju večeru i ustanovljenje sakramenta, cijelo je korizmeno vrijeme također euharistijsko.

1 ŽRTVOVANJE Korizma je razdoblje koje je obično usredotočeno na žrtve, po ugledu na Isusove žrtve i njegovu najveću žrtvu na križu. Možemo odlučiti prihvatiti ovu duhovnu dimenziju korizme i ujediniti svoje osobne žrtve s Isusom.

2 PRISUSTVOVANJE MISI Nadalje, kad god razmišljamo o žrtvama u korizmi, Isusove žrtve često povezujemo s misom. Mnogi ljudi nastoje češće biti na misi tijekom pokorničkih 40 dana korizme, idući na dnevnu misu uz nedjeljnu misu.

3 LJUBITI DRUGE Papa Benedikt XVI. nudi još jedan način življenja euharistijske korizme u svojoj poruci iz 2007.: Živimo, dakle, korizmu kao “euharistijsko” vrijeme u kojem, prihvaćajući Isusovu ljubav, učimo je širiti oko sebe svakom riječju i djelom. Razmatranje “onoga kojega probodoše” potiče nas na taj način da otvorimo svoja srca drugima, prepoznajući rane nanesene dostojanstvu ljudske osobe.

Vezani članci

Euharistija nas podsjeća na Isusovu ljubav prema nama, što bi nas zauzvrat trebalo potaknuti da volimo druge na sličan način. Dok napredujemo kroz vrijeme korizme, ne zaboravimo ova tri načina euharistijskog življenja.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er