VJERA I DUHOVNOST

Znate li koje je bilo krsno ime Padre Pija?

Sveti otac Pio je dobio ime po svom bratu koji je umro nedugo nakon rođenja. Padre Pio nije rođen kao Padre Pio, jer je Padre (“Otac”) referenca na njegovo svećeništvo, a Pio je ime koje je dobio kad je postao franjevac. Njegovo krsno ime (dobio ga je pri rođenju) bilo je Francesco.

Ovo je talijanska izvedenica imena Franjo i uobičajeno je ime u Italiji, u čast svetog Franje Asiškog. Međutim, sveti Pio nije dobio ime izravno po svetom Franji, već po preminulom bratu. U knizi Padre Pio: Istinita priča, C. Bernard Ruffin objašnjava o starijem bratu kojeg Padre Pio nikada nije upoznao. Godinu dana nakon što su se Orazio i Giuseppa vjenčali, 25. lipnja 1882., rođen je sin Michele, koji je dobio ime po Grainom ocu. Dvije godine kasnije rođen je drugi dječak, kojem su dali ime Francesco, piše Aleteia.

Neki kažu da je dobio ime po svetom Franji, prema kojem je Orazio imao veliku pobožnost. Drugi vjeruju da je, kao i većina druge djece, dobio ime po rođaku, u ovom slučaju jednom od Orazijevih ujaka. Ovo dijete je živjelo samo 20 dana. Nekoliko godina kasnije, kada se Pio rodio, dobio je ime Francesco: Zatim je 25. svibnja 1887. u 17.30 sati. prema župnoj matici, ali u 10 sati. prema zapisima gradskog činovnika na svijet je došlo četvrto dijete koje je dobilo ime po mrtvom bratu Francesco.

To je bilo dijete koje će kasnije biti poznato kao Padre Pio. Prema obiteljskoj predaji, Francesco je sutradan kršten u župnoj crkvi svete Ane. Zanimljivo je da je otac Pio dobio ime, na neizravan način, po svetom Franji, budući da je postao jedan od najpoznatijih franjevačkih svetaca u svijetu.

Vezani članci

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er