HERCEGOVINAVIJESTI

VIDEO Pogledajte prve snimke iz zraka mosta Počitelj

Kada se izgradi, bit će to najduži most na koridoru Vc sa svojih 945 metara i visine od 100 metara i koji će spojiti dvije obale rijeke Neretve.

Nešto više od godinu dana koliko je prošlo da je krenula izgradnja poddionice Počitelj-Zvirovići u dužini od 11 kilometara, gdje se s jedne strane ova trasa autoceste koridora 5C približava spoju sa Europskom unijom, s druge, već se naziru obrisi kolosalnog mosta Počitelj.

Kada se izgradi, bit će to najduži most na koridoru Vc sa svojih 945 metara i visine od 100 metara i koji će spojiti dvije obale rijeke Neretve. Posao izgradnje ovog mosta dodijeljen je kineskim kompanijama, a podizvođač je širokobriješki „Hering“.

Tako je most Počitelj već dobio prve obrise, a kada se izgradi, s njega će se pružati poseban pogled na dolinu Neretve, prenosi Avaz.  Izgradnja poddionice Počitelj – Zvirovići financira se iz sredstava Europske investicijske banke (EIB) u visini od 100 milijuna eura i bespovratnim sredstvima Europske unije u visini od pet milijuna eura.

Rok izgradnje za dio do mosta je 24 mjeseca, a za most Počitelj 30 mjeseci. Iz „Heringa“ su danas objavili video s gradilišta mosta.

www.medjugorje-news.com/vecernji.ba

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er