MEĐUGORJE

U Međugorju održano prvo zajedničko hodočašće hrvatske dijaspore

U četvrtak 9. svibnja je započelo prvo zajedničko hodočašće Hrvata izvan domovine. Više stotina hodočasnika okupilo se u župnoj crkvi svetog Jakova u Međugorju, gdje su se odmah po dolasku uključili u molitveni program.

Inicijator i jedan od organizatora hodočašća, Ivan Martić kazao nam je da je organizacija ovakvog tipa hodočašća bila vrlo složena. Otkrio nam je i svoja očekivanja.

„Idemo korak po korak, očekivanja su velika, ako i dogodine ponovimo događaj i ako bude više ljudi, mi ćemo biti zadovoljni. Već imamo najavu da bi to dogodine mogao biti puno ozbiljniji događaj“, kazao je Ivan Martić i dodao kako sve prepušta u ruke Majke Božje.

Drugi dan hodočašća započeo je rano ujutro, već u 5 sati, kada su hodočasnici krenuli prema Križevcu. Nakon toga, uslijedila je duhovna obnova koju je vodio Danijel Čović, gdje su vjernici molitvom i pjesmom slavili Gospodina. Glazbeni bend Ruah Adonai dodatno je oživio duhovnu atmosferu svojom glazbom.

Voditelj duhovne obnove Danijel Čović prije početka obnove kazao nam je kako je ponosan što danas može biti u Međugorju, gdje može sa svim vjernicima, a posebno onima iz dijaspore podijeliti svoje iskustvo vjere i svjedočenje Isusa Krista. Danijel često dolazi u Međugorje „nikada prije Međugorja nisam doživio jedan tako poseban zahvat kao tu, milost, preobraćenje i dodir Gospin.“ Dodaje kako je ”Međugorje sveto mjesto i mjesto gdje Gospa djeluje i dijeli milosti šakom i kapom”.

Službeni dio programa dana završio je s krunicom, svetom misom i klanjanjem u župnoj crkvi u Međugorju.

Radio mir Međugorje

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er