MEĐUGORJE

Tisuće hodočasnika u Međugorju na 42. obljetnici Gospinih ukazanja – Majko hvala Ti!

Danas župa Međugorje proslavlja 42. obljetnicu od početka Gospinih ukazanja. Tijekom noći mnoštvo hodočasnika pješice je pristiglo u Međugorje, a već od ranih jutarnjih sati molitveni prostor oko župne crkve sv. Jakova u Međugorju, piše Radio Mir Međugorje.

Brojni vjernici molili su već u 6 sati ujutro krunicu kod Gospina kipa na Brdu ukazanja kojoj je prisustvovala vidjelica Marija Pavlović Lunetti.

„Neka vas Bog blagoslovi na poseban način sa ovog blagoslovljenog mjesta. Ovdje se Gospa ukazuje s imenom Kraljica Mira i na poseban način danas molimo za mir u čitavom svijetu, u vašim obiteljima, u vašim zajednicama, a na poseban način u vašim srcima da svi postanemo nositelji mira, kako to Gospa i poziva. Neka vas Bog blagoslovi”, kazala je vidjelica Marija.

Nakon molitve na Brdu ukazanja, brojni hodočasnici spustili su se do crkve sv. Jakova gdje su se jutros slavile svete mise u 6, 7, 8, 9 i 11 sati, a mnogi od njih su pristupili i sakramentu ispovijedi u ovoj ispovjedaonici svijeta. Svečano sveto misno slavlje povodom 42. obljetnice Gospinih ukazanja u župi Međugorje bit će večeras od 19 sati na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova u Međugorju, a prethodit će mu molitva krunice od 18 sati. Nakon svete mise uslijedit će zajedničko jednosatno klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom sakramentu koje će se nastaviti u tišini do 7 sati ujutro, a tijekom dana slavi se 20 svetih misa.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er