VJERA I DUHOVNOST

Šokantno proročanstvo čovječanstvu bl. Anna Marie Taigi potvrđuju i drugi sveci

Mnogo se raspravljalo o proročanstvu koje je čovječanstvu otkrila ova mističarka koja je živjela krajem osamnaestog stoljeća. Ne samo zbog proročanstva o tako delikatnoj temi, to jest o onome što će se dogoditi malo prije Posljednjih vremena.

Pogledajmo što je Isus rekao poznatoj svetici, sv. Faustini: “Napiši ovo: prije nego što dođem kao pravedni sudac, dolazim kao Kralj milosrđa. Prije nego što dođe dan pravde, ovaj će znak biti dan ljudima na zemlji: svako svjetlo na nebu će se ugasiti i bit će velika tama nad cijelom zemljom. Tada će se na nebu pojaviti znak križa i iz rana u koje su bile prikovane noge i ruke Spasitelja izaći će velika svjetla koja će neko vrijeme obasjati zemlju. To će se dogoditi malo prije posljednjeg dana.” (Preuzeto iz dnevnika svete Faustine Kowalske – Bilježnica I, stranica 44)

“Podijeljeno proročanstvo”

Ali kakve veze poljska svetica ima s blaženom Annom Marijom Taigi (Siena, 1769. – 1837.)? Pa, sijenska mističarka, osim što je primila doista neobične duhovne darove, navodno je dobila i strašno proročanstvo na dar, naime proročanstvo o “Tri dana tame”. Sadrži strašne događaje koji se tiču ​​razdoblja malo prije Kraja vremena, gdje će se dogoditi upravo ova tri dana potpune tame na zemlji. Nije samo ona govorila o tome, ali ovo proročanstvo tako snažno da će dovesti do traženja, kroz molitvu, za njezino uklanjanje, također bi se pripisalo raznim blaženicima i svecima, kao što su sv. Gašpar del Bufalo, blažena Marija od Raspetog Isusa, Elena Aiello i mističarka Teresa Musco. I ne samo to, neki tvrde da je sam Padre Pio otkrio daljnje detalje, čak iako ova teorija nije najuvjerljivija.

Što Evanđelje kaže o posljednjim vremenima?

Pogledajmo prvo što Evanđelje kaže o posljednjim vremenima: “U one dane nakon te nevolje, sunce će potamniti, mjesec više neće davati svoje svjetlo, zvijezde će padati s neba i sile koje su na nebesima bit će uzdrmane. Tada će vidjeti Sina Čovječjega kako dolazi na oblacima s velikom moći i slavom. Poslat će anđele i sabrat će svoje izabranike s četiri vjetra, s kraja zemlje do kraja neba.” (Mk 13, 24-32)

Strašno proročanstvo o tri dana tame Anna Maria Taigi

Ovaj mali uvod bit će nam koristan da bismo mogli objektivnije sagledati proročanstvo ove blaženice, koje nam otkriva nešto zabrinjavajuće: “Bog će poslati dvije kazne: jedna će biti u obliku ratova, revolucija i drugih zala; nastat će na zemlji. Drugi će biti poslan s Neba. Na Zemlju će doći ogromna tama koja će trajati tri dana i tri noći. Ništa neće biti vidljivo, a zrak će biti štetan i kužan i nanijet će štetu, iako ne isključivo neprijateljima religije. Tijekom ova tri dana, umjetno svjetlo će biti nemoguće; gorjet će samo blagoslovljene svijeće. Tijekom ovih dana užasa vjernici moraju ostati u svojim domovima moliti krunicu i moliti Boga za milost. Svi neprijatelji Crkve (vidljivi i nepoznati) nestat će na Zemlji tijekom ove sveopće tame, osim samo onih nekoliko koji će se obratiti.

Zrak će biti zaražen demonima koji će se pojavljivati ​​u svim vrstama odvratnih oblika. Vjera će biti proganjana, a svećenici masakrirani. Crkve će biti zatvorene, ali samo nakratko. Sveti će Otac biti prisiljen napustiti Rim. Francuska će uroniti u strašnu anarhiju. Francuzi će imati očajnički građanski rat u kojem će se čak i stari latiti oružja. Političke stranke, iscrpivši svoju krv i bijes, a da nisu uspjele doći ni do kakvog zadovoljavajućeg rješenja, pristat će, kao posljednje sredstvo, pribjeći Svetoj Stolici. Tada će Papa poslati posebnog izaslanika u Francusku. Nakon dobivenih informacija, Njegova Svetost će imenovati vrlo kršćanskog kralja da upravlja Francuskom. Nakon tri dana tame, sveti Petar i sveti Pavao odredit će novog papu, a tada će se kršćanstvo proširiti svijetom. On je Sveti Papa kojeg je Bog izabrao da izdrži oluju. Na kraju će biti obdaren čudima i njegovo će ime biti hvaljeno po cijeloj zemlji. Cijeli će se narodi vratiti Crkvi i lice zemlje bit će obnovljeno. Rusija, Engleska i Kina će ući u Crkvu”.

Asonance s Evanđeljem

Je li ovo proročanstvo istinito ili ne, simbolično ili ne, ne možemo shvatiti. Međutim, još uvijek pažljivo proučavajući Sveto pismo, nalazimo druge podudarnosti s onim što je Taigi prorekla: “A kad čujete za ratove i glasine o ratovima, ne brinite se; to se mora dogoditi, ali još nije kraj. Jer će narod ustati protiv naroda i kraljevstvo protiv kraljevstva; bit će potresa na raznim mjestima i bit će gladi: ovo je početak muka. Ali vi pazite na sebe! Predavat će te vijećima, bit ćeš tučen u sinagogama i javljat ćeš se pred upravitelje i kraljeve radi mene kao svjedok pred njima. Ali najprije treba naviještati Evanđelje svim narodima” (Mk 13,1-27).

Međutim, ono što će se dogoditi još uvijek je obavijeno velom tajne i ovo proročanstvo treba analizirati s pažnjom i lucidnošću, moleći se za zauzimanje za moguće ublažavanje događaja. No, ovo proročansko otkrivenje nije bilo jedino, niti je to bio izniman događaj u životu Anne Marije Taigi. Jednoga dana, dok je buduća blaženica činila tešku pokoru ničice pred raspelom, ugledala je tajanstveno sunce kako joj obasjava glavu.

Preplašena blaženica je uzviknula: “Bože moj, je li to možda prijevara đavla?”. Ispovjednik ju je pozvao da od Boga zatraži objašnjenje, a On je odgovorio: “Ovo je ogledalo koje ću ti pokazati da razumiješ dobro i zlo”. Anna Maria, već ponuđena kao žrtva za grešnike, bila je ohrabrena od Gospodina koji joj je rekao da je za nju učinio ono što nije učinio ni za jednu drugu svoju slugu. Ono što je vidjela bilo je svjetlo “na maloj udaljenosti iznad njezine glave”, koje je sadržavalo određene vizije, koje su trajale 47 godina i bile su izvor njezinih otkrivenja.

Anna Maria Taigi tako je opisala mjesta koja nikada nije posjetila i povezane događaje koji bi se dogodili tada i u budućim vremenima. Predvidila je od poraza Napoleonove vojske u Rusiji do njegove smrti. Pričao je o ratu u Grčkoj, revoluciji 1830. u Parizu, smrti mnogih vladara. I opet prirodne katastrofe i pontifikat pape Pija IX.

Blažena je s velikom pozornošću podigla svoje oči prema tom tajanstvenom suncu jer, kad ga je pogledala, do dubine kostiju ju je potresao osjećaj strahopoštovanja i poštovanja. Stoga ga nikada nije pogledala iz čiste znatiželje, za duhovno dobro duša, ili po božanskoj zapovijedi, ili iz poslušnosti svome ispovjedniku.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er