CRKVAPAPA FRANJO

Papa Franjo nazvao ožalošćenu majku sina koji je preminuo na Svjetskom danu mladih

Papa Franjo nazvao je majku mladića Luce Re Sartùa (24) koji je preminuo nakon što je navodno dobio bakterijsku stafilokoknu infekciju tijekom svog putovanja u Portugal na Svjetski dan mladih. Infekcija se vjerojatno pretvorila u septikemiju (sepsa) koja je dovela do otkazivanja organa, a mladić je preminuo 11. kolovoza. Čekaju se rezultati autopsije.

U četvrtak, 17. kolovoza, dan prije sprovoda, papa Franjo nazvao je Lucinu majku. Prema riječima pomoćnog biskupa Milana, biskupa Luce Raimondija, koji je vodio mladićev sprovod s još 13 svećenika, “papa i Lucina majka su plakali zajedno”. “Ono što mi je majka rekla”, objasnio je biskup za Radio Vatikan, “bilo je, od riječi do riječi, ‘Kada ga [papu] vidite, zahvalite mu u moje ime, jer je bio iznimno ljubazan. Tugovao je sa mnom, plakao je sa mnom, a prije svega bio je kao otac. Tješio me kao da mi je tata.” “Ova je majka bila jako, jako dirnuta”, rekao je biskup, dodavši da je i on bio dirnut papinom gestom. “Papa je dijelio suze i tugu ove žene. “

Biskup je pozvao mnoge mlade ljude prisutne u prepunom mnoštvu na sprovodu da razmisle o Lucinom životu: “Zašto je ovaj dječak bio toliko voljen? Što je bio izvor njegove radosti? Vjera nije šala. To mijenja život osobe. Luca je doista bio misionar. Čak i svojom smrću svjedočio je svoju vjeru.”

Prema talijanskim novinama Corriere della Sera, Luca i razni njegovi prijatelji iz WYD grupe ostali su u Portugalu na nekoliko dana opuštanja u kampu u São Pedro de Moel, na Atlantiku. Ovdje se Luca prvi put razbolio i liječio se od simptoma sličnih gripi. Stanje mu se pogoršalo nakon povratka u Italiju te je tog petka poslijepodne preminuo.

CNA

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er