VJERA I DUHOVNOST

Evo zašto đavao pokušava ukrasti tvoj mir?

Joyce Meyer: “Đavao ti želi uzeti mir kako bi ti ukrao snagu!

Sotona koristi svoje spletke kako bi nas prevario i odveo na stranputicu. Budimo mudriji od njega. Prva Petrova 5,8 kaže: „Budite uravnoteženi (umjereni, trijeznog uma), budite oprezni i budni stalno; jer taj vaš neprijatelj, đavao, obilazi naokolo kao lav ričući [ljuto gladan], tražeći koga da ga uhvati i proždere.” (Amplified)

Nemoj dopustiti da to budeš ti! Preklinjem te da budeš oprezan. Svaki put kada osjećaš nemir, srdžbu ili frustraciju, stani i postavi si ova pitanja: „Što đavao sada pokušava? Ako dam mjesta ovim negativnim osjećajima, koji će biti rezultat?”

Efežanima 4,26-27 (Amplified) također su vrlo važni reci iz Pisma koji nas uče [da ne dopustimo đavlu da ‘ubaci nogu’ kada mu svojom uznemirenošću odškrinemo vrata svojeg života], nego da spriječimo đavla da zauzme mjesto u našim životima tako što nećemo sami sebi dopustiti da se razljutimo. Redak 26 kaže, „…nikada ne dopustite da vaš gnjev (ogorčenost, srdžba, ozlojeđenost) potraje do sunčeva zalaska.” Drugim riječima, „Nemoj ostati srdit”.

Redak 27 (Ampflied) kaže: „Ne ostavljajte [takvo] mjesto ili uporište đavlu [nemojte mu davati prigode]”. Kada si uznemiren, tada gubiš radost. Kada gubiš radost, gubiš snagu. Nehemija 8,10 kaže, „…radost Jahvina vaša je jakost.” Psalmist David u Psalmu 42,5 govori svojoj duši: „Što si mi, dušo, klonula i što jecaš u meni?”

Izaija 30,15 kaže, „…U smirenu uzdanju snaga je vaša.”

Vidimo da nas đavao želi uznemiriti kako bi nam ukrao snagu.

Od Duha Svetog sam naučila da On djeluje u ozračju mira. Duh Sveti ne djeluje u zbrci. Đavao djeluje u zbrci, ali Sveti Duh djeluje u miru. Stvori smireno ozračje u svom domu, na poslu, crkvi ili svojoj službi. Dok tako činiš, častit ćeš Božju riječ i Božjeg Duha. Požet ćeš plod svoje poslušnosti.

Ne zaboravi, Isus je sedamdesetoricu poslao dvojicu po dvojicu da čine mnoga silna djela: da istjeruju demone, liječe bolesne i propovijedaju Evanđelje. Kazao im je da odu u neko mjesto, nađu kuću u kojoj će ostati, da zazovu mir toj kući i da tamo ostanu. Ako nisu bili primljeni (u miru), oni su trebali otresti prah s obuće i otići dalje. (Luka 10,1-11,17) Zašto? Njihov bi rad bio bez snage da nisu prebivali u miru.

Učini sve što možeš u uvježbavanju samokontrole kako bi uvijek ostao u miru. U Luki 22,46 Isus nas uči moliti da mi sami ne dođemo u napast. On je rekao učenicima (Amplified), „…Ustanite i molite da [uopće] ne dođete u napast.”

Nemoj se oslanjati na svoju snagu da ćeš se oduprijeti đavlu na tom području. Svaki dan moli da ti Bog dâ milost da se možeš oduprijeti đavlu kada ti on pokušava ukrasti mir. Moli Gospoda da ti da snagu i da ti pomogne.

Ne zaboravi, u Ivanu 15,5 (Amplified) piše: „bez mene… ne možete učiniti ništa”. Nemoj to pokušavati učiniti sâm! Traži pomoć. Sve možeš u Kristu (Filipljanima 4,13), ali ništa ne možeš sâm/a. U Ivanu 5,30 (Amplified), čak je i Isus rekao da On ne može ništa učiniti od sebe. Moraš biti ponizan ako želiš da ti Bog pomogne. Prva Petrova 5,5 kaže: „…jer se Bog protivi oholima, a poniznima daje milost.”

Zaključujem riječima da sotona želi ukrasti tvoj mir kako bi mogao ukrasti tvoju snagu. On želi da budeš slab i nemoćan, ali ja te želim ohrabriti da budeš „…jak u Gospodinu i njegovoj silnoj moći” (Efežanima 6,10). Ostani u miru!

Book.hr

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er