PAPA FRANJO

Papa Franjo: “Još uvijek sam pod djelovanjem anestezije. Ne dišem dobro”

Papa Franjo kaže da još uvijek pati od posljedica nedavne anestezije. Izvijestio je to primajući članove susreta Djela pomoći istočnim Crkvama (ROACO), 22. lipnja 2023. u Vatikanu, doznaje I.MEDIA.

Dva tjedna nakon operacije trbušne kile s rizikom od okluzije, Papa je objasnio da njegovo disanje “nije dobro”. Otkako se 16. lipnja vratio iz bolnice Gemelli, gdje je bio operiran 7. lipnja, 86-godišnji Papa nastavio je s nedjeljnim Angelusom, kao i sa svojim audijencijama. Jučer, 21. lipnja, primio je brazilskog predsjednika, a 20. lipnja kubanskog predsjednika.

Međutim, opća audijencija u srijedu 21. lipnja otkazana je prije vremena kako bi mu se omogućio nastavak oporavka. Ali jutros je Papa pokazao znakove umora. Nakon prvog govora, koji je pročitao asumpcionističkim redovnicima, odbio je drugo obraćanje ROACO-u.

“Još uvijek sam pod djelovanjem anestezije. Ne dišem dobro”, povjerio se papa Franjo. Papa zatim je uputio mons. Claudija Gugerottija, prefekta Dikasterija za istočne Crkve, da prenese svoj unaprijed pripremljeni govor. “Još sam živ”, dodao je, međutim, sudioniku koji ga je pitao kako je. Papa, kojemu nedostaje dio jednog plućnog krila jer je u mladosti imao tešku infekciju, već je ove godine imao respiratornih problema, prenosi portal Aleteia.

Dana 29. ožujka hitno je prebačen u Gemelli, gdje su mu liječnici dijagnosticirali “infektivni bronhitis”. Bio je podvrgnut liječenju antibioticima i napustio je bolnicu 1. travnja. Kasnije se povjerio da se radi o akutnoj upali pluća. “Da smo čekali još nekoliko sati, bilo bi ozbiljnije”, rekao je za meksičku televiziju.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er