VJERA I DUHOVNOST

Ovih 6 citata iz Biblije pomoći će vam da početak Nove godine započnete s pozitivnošću i nadom

Ovih 6 kratkih stihova iz Svetog pisma mogu vas nadahnuti za izazove koji dolaze u godini koja je pred vama. Početak nove godine za mnoge može biti izvor tjeskobe. Uostalom, to je ključni trenutak u godini kada bismo mogli osjetiti pritisak da se oprostimo od stvari koje su nam bile poznate, da se suočimo s poteškoćama ili da počnemo iznova.

Stoga, dok koračamo u nepoznato, možemo se osvrnuti na Sveto pismo koje će nam dati jak temelj za pozitivan početak nove godine pun nade. A ovih šest ohrabrujućih citata zasigurno će vas nadahnuti pozitivnošću, nadom i nepokolebljivom vjerom u putovanje koje je pred vama. Vama i Vašim najdražima želimo blagoslovljenu i ispunjenu Novu godinu!

“Jer dobro znam planove koje smišljam za vas, govori Jahve, planove za vašu dobrobit, a ne za nevolju! Planovi koji će vam pružiti budućnost punu nade.” Jeremija 29:11

Ovaj nas stih uvjerava da postoji božanski plan za naše živote, a on je plan ispunjen nadom i blagostanjem. Potiče nas da vjerujemo u Božju svrhu koja se otkriva za naše putovanje.

Vezani članci

“Sve mogu u Kristu koji me jača.” Filipljanima 4:13

Snažan podsjetnik na unutarnju snagu koju možemo crpiti iz svoje vjere. Bez obzira na izazove koji su pred nama, s Kristom imamo sposobnost nadvladati i postići.

“Gospodin je moje svjetlo i moje spasenje; koga da se bojim? Gospodin je utočište mog života; koga da se bojim?” Psalam 27,1

Ovaj stih ulijeva hrabrost i tjera strah, podsjećajući nas da je Bog naš nepokolebljivi izvor snage i zaštite. S Njim uz nas, nema potrebe za strahom.

“Sve svoje brige bacite na njega jer on brine za vas.” 1. Petrova 5,7

Utješan poziv da svoje brige predamo Bogu, vjerujući da se brine za nas s bezgraničnom i suosjećajnom ljubavlju. Savršen podsjetnik da prihvatite mir usred neizvjesnosti.

“A znamo da Bog u svemu radi na dobro onih koji ga ljube, koji su pozvani prema njegovoj namjeri.” Rimljanima 8:28

Ovaj nas stih potiče da zadržimo vjeru čak i u teškim vremenima, uvjeravajući nas da Bog neprestano radi za naše dobro. Naglašava važnost našeg usklađivanja s Njegovom namjerom.

“Budi jak i hrabar. Ne boj se i ne plaši ih se jer Jahve, Bog tvoj, ide s tobom; nikada te neće ostaviti niti napustiti.” Ponovljeni zakon 31:6

Kao izvor velike utjehe, ovaj nas stih podsjeća da je Bog naš stalni pratilac. Potiče nas da se s budućnošću suočimo snažno i hrabro, znajući da nikada nismo sami.

Aleteia.org

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er