CRKVAVJERA I DUHOVNOST

NEVJEROJATNA SNAGA Bogojavljenska voda moćno je oružje protiv Sotone i njegovih demona

Dok je blagdan Bogojavljenja u rimskom obredu prvenstveno usmjeren na posjet mudraca, povijesno je bio više usmjeren na krštenje Isusa Krista u rijeci Jordan. Zbog toga se razvio poseban blagoslov bogojavljenske vode u spomen na Isusovo posvećivanje voda krštenja.

Ovaj blagoslov vode na Bogojavljenje održali su istočni katolici, ali rimokatolici također imaju neobveznu ceremoniju koja je odobrena 1890. i koja je odala počast ovoj tradiciji. Međutim, naglasak blagoslova bio je manje na obilježavanju Isusova krštenja, a više na simboličnoj prirodi vode kao sredstva za čišćenje, piše portal Aleteia.

Na taj se način blagoslov vode Bogojavljenja u rimskom obredu koristio za istjerivanje Sotone i svih njegovih demonskih anđela. To je snažan blagoslov, onaj koji koristi snažan jezik da zazove Božju moć nad zlom. Podsjeća nas na duhovnu snagu svete vode i potiče nas da je koristimo u vjeri, uzdajući se u Božju pomoć koja nas štiti nad našim duhovnim neprijateljima.

Ovdje je ulomak molitve, koji je prilično dugačak:

U ime našeg Gospodina Isusa Krista i Njegovom snagom, izbacujemo vas, svaki nečisti duh, svaku đavolsku silu, svaki napad paklenog protivnika, svaku legiju, svaku đavolsku skupinu i sektu; odstupi i ostani daleko od Crkve Božje, od svih koji su stvoreni na sliku Božju i otkupljeni dragocjenom krvlju božanske Jaganjca. Ne usudi se više nikada, lukava zmijo, varati ljudski rod, progoniti Crkvu Božju, niti udariti izabranike Božje i rešetati ih kao pšenicu. Jer Bog Svevišnji je taj koji ti zapovijeda, Onaj kojemu si se do sada u svom velikom ponosu smatrao ravnim; Onaj koji želi da se svi ljudi spase i dođu do spoznaje istine. Bog Otac ti zapovijeda. Bog Sin ti zapovijeda. Bog Sveti Duh ti zapovijeda.

Kristovo veličanstvo, vječna Riječ Božja koja je tijelom postala zapovijeda vam… Zato, prokleti zmaju i svaka đavolska legije, zaklinjemo te Bogom živim, Bogom pravim, Bogom svetim, Bogom koji je tako ljubio svijet da je dao svoga Sina Jedinorođenca, da tko god vjeruje u Njemu neće propasti, nego će imati život vječni; prestani s obmanom ljudske rase i davanjem im da piju otrov vječnog prokletstva; odustati od nanošenja štete Crkvi i sputavanja njezine slobode.

Odlazi Sotono, ti oče i učitelju laži i neprijatelju čovječanstva. Dajte mjesto Kristu u kojem niste našli nijedno od svojih djela; ustupite mjesto jednoj, svetoj, katoličkoj i apostolskoj Crkvi, koju je sam Krist otkupio svojom krvlju. Neka budeš ponižen pod Božjom moćnom rukom. Drhtite i bježite dok zazivamo sveto i strašno ime Isusovo, pred kojim se pakao trese…

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er