MOLITVE

Molitva Mariji četvrtkom: Marijo, isprosi nam milost sretne i dobre smrti

Molitva Mariji četvrtkom: Marijo, isprosi nam milost sretne i dobre smrti

O, Marijo, kakva će biti moja smrt? Ja već od sada, razmišljajući o svojim grijesima, i od pomisli na taj veliki i odlučujući čas kad ću umrijeti i biti suđen na moje spasenje ili vječnu osudu, zbunjen sam i drhtim.

O preslatka moja Majko, u Krvi Isusa Krista i tvom zagovoru je sva moja nada. O utjeho žalosnih, tada me ne ostavi, ne propusti da me utješiš u toj velikoj žalosti. Ako me sad toliko muči grižnja savjesti pri sjećanju na moje grijehe, nesigurnost oproštenja, opasnost da ponovno padnem, strogost Božje pravde, što će tek onda biti sa mnom. Ako mi ne priskočiš u pomoć, propast ću.

O Gospe moja, prije moje smrti isprosi mi milost velikog kajanja za moje grijehe, istinskog obraćenja i vjernosti Bogu u životu koji mi preostaje. Kada dođem na kraj svog života, Marijo, nado moja, tada mi pomozi u toj velikoj muci u kojoj ću biti, utješi me da ne očajavam videći svoje grijehe koje će đavao stavljati preda me. Isprosi mi milost da te često zazivam, da umrem s tvojim svetim imenom na ustima i imenom tvoga Sina.

Vezani članci

Naprotiv, oprosti mi moju smjelost, prije negoli izdahnem, molim te dođi i utješi me svojom prisutnošću. Tu si milost udijelila tolikom broju tebi pobožnih duša, i ja je želim i nadam se zadobiti je. Istina je da sam grešnik i da to ne zaslužujem, ali sam ti pobožan, ljubim te i imam veliko povjerenje u tebe.

O Marijo iščekivat ću te, ne ostavi me neutješena. Ako nisam tolike milosti dostojan, barem mi s Neba pomozi da iz ovoga života iziđem ljubeći Boga i tebe, te da dođem u raj da vas vječno ljubim.

Amen.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er