MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Mnogi na ovaj način nehotice izriču prokletstvo na svoje potomstvo

Mnogi roditelji danas proklinju svoju djecu (iz navike), a samo mali broj je onih koji svoju djecu blagoslivljaju i na taj način ih predaju Bogu.

Mnogi roditelji nisu svjesni važnosti blagoslova niti snažnog duhovnog autoriteta kojeg kao roditelji imaju nad svojom djecom. Nisu svjesni da svojim blagoslovom mogu zaštiti dijete od svakog zla, a pak prokletstvom, kojeg mnogi nehotice izriču mogu na svoje potomstvo navući zlo. Roditelj je taj koji izručuje svoje dijete ili Bogu ili zlu i to svakoga dana.

U nastavku je molitva iz knjige Brojeva, koju je Jahve izrekao Mojsiju riječima: Ovako blagoslivljajte Izraelce. Tako neka stavljaju moje ime nad sinove Izraelove, i ja ću ih blagoslivljati! To je molitva koja je dobro poznata i ponekad se koristi i danas za vrijeme liturgije.

Kao roditelj, vi imate autoritet blagosloviti svoju djecu istim riječima kojima je Otac blagoslivljao svoju djecu – Izrael, a vaš blagoslov može imati dubok utjecaj na njih jer je Gospodin obećao blagosloviti one nad kojima se izriče taj blagoslov. S obzirom na to da je Božja riječ vječna te da je svako njegovo obećanje istinito blagoslivljate svoju djecu ovako svaki dan!

Neka te blagoslovi Jahve i neka te čuva!
Neka te Jahve licem svojim obasja, milostiv ti bude!
Neka pogled svoj Jahve svrati na te i mir ti donese!’
Tako neka stavljaju moje ime nad sinove Izraelove, i ja ću ih blagoslivljati.« (Knjiga Brojeva 6, 23 – 26)

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er