VJERA I DUHOVNOSTZANIMLJIVOSTI

Je li tijelo blaženog Carla Acutisa doista neraspadljivo?

Kada na internetu pretražujete slike groba blaženog Carla Acutisa, na prvi pogled može se učiniti da je tijelo blaženog tinejdžera neraspadnuto.

Izvještaji su također zbunjujući, jer su neki talijanski izvještaji iz 2020. tvrdili da je njegovo tijelo netruležno. Međutim, službeni je stav da njegovo tijelo “nije neraspadljivo”. Asiški nadbiskup Domenico Sorrentino rekao je na misi na otvaranju grobnice 1. listopada 2020.: “Danas ga… ponovno vidimo u njegovom smrtnom tijelu. Tijelo koje je u godinama nakon pokopa u Asizu prošlo kroz normalan proces raspadanja.”

Kao što je navedeno u članku na portalu Aleteia, otac Carlos Acácio Gonçalves Ferreira, rektor svetišta u kojem se nalazi Carlova grobnica, rekao je da je njegovo tijelo pronađeno “potpuno cjelovito”, iako ne netaknuto. Dok se kroz staklo za promatranje čini da je njegovo tijelo neraspadnuto, prekriveno je slojem voska koji je oblikovan tako da izgleda kao njegovo tijelo prije pokopa.

To nije neuobičajeno za prikaz tijela svetaca. Posmrtni ostatci svetaca u Europi, posebice u Italiji, često su umotani u sloj voska, kako bi se mogli prikazati u staklenom relikvijaru i hodočasnici mogli vidjeti sveca kakav je bio kad je umro. Iako njegovo tijelo nije neraspadljivo, svetost života blaženog Karla ostaje snažan primjer za sve ljude, a posebno za mlade.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er