CRKVA

Je li papa Benedikt XVI. doista rekao da vrag želi uništiti Španjolsku zbog…

Je li papa Benedikt XVI. doista rekao da vrag želi uništiti Španjolsku? Društvenim mrežama posljednjih dana kruži navodni komentar pokojnog pape Benedikta XVI. o Španjolskoj i vragu. Opažanje koje se pripisuje papi dolazi od Jorgea Fernándeza Díaza, bivšeg španjolskog ministra unutarnjih poslova.

Prema postu od 11. studenog na X od “Studenta katoličkog sveučilišta,” koji je postao viralan, Benedikt XVI. je navodno rekao “vrag zna što je Španjolska učinila kroz svoju povijest: evangelizacija Amerike, uloga Španjolske tijekom Protu- Reformacija… đavao više napada najbolje i stoga napada Španjolsku.”

Iako nema zapisa o ovom komentaru u govorima i spisima Benedikta XVI., bivši ministar je izjavio da je pokojni papa to rekao tijekom privatnog razgovora koji su imali u samostanu Mater Ecclesiae 17. lipnja 2015. ACI Prensa, CNA-ov novinski partner na španjolskom jeziku, izvijestio je 14. lipnja 2020. da je tijekom online konferencije održane nekoliko dana prije, bivši ministar Fernández objasnio kontekst papinih riječi. Prema riječima političara, papa mu je to odgovorio kada ga je zamolio da moli za Španjolsku zbog problema s kojima se zemlja suočava, uglavnom zbog političkih napetosti vezanih uz pritisak za katalonsku neovisnost.

Fernández je rekao da ga je u razgovoru s Benediktom XVI. zamolio: “Vaša Svetosti, molite se za Španjolsku, jako nam je potrebna.” Trenutne borbe U listopadu 2017. katalonska vlada održala je referendum o neovisnosti, koji je španjolska vlada proglasila nezakonitim. Tijekom godina bilo je demonstracija i prosvjeda i za i protiv neovisnosti Katalonije, piše CNA.

Španjolska je trenutno uronjena u ozbiljnu političku krizu nakon sporazuma između vladajuće Španjolske socijalističke radničke stranke (PSOE) i političke stranke Junts per Catalunya (Zajedno za Kataloniju) da zadrži vršitelja dužnosti predsjednika Pedra Sáncheza na vlasti, što uključuje amnestiju za katalonske secesioniste osuđene za pobuna od strane nacionalnog Vrhovnog suda. Nekoliko biskupa nazvalo je politički dogovor, koji je izazvao masovne prosvjede u raznim dijelovima zemlje, “nemoralnim”.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er