VJERA I DUHOVNOST

Gospa za vrijeme ukazanja otkrila: Ako želite čudo poštujte ovu zapovijed

Gdje se ukazala Gospa od čuda? Miracoli je zaselak Casalbordina, u pokrajini Chieti, koji čuva povijest marijanskih ukazanja. Bilo je to 11. lipnja 1576. godine kada se Alessandru Muziu ukazala Djevica Marija, o čemu svjedoči dokument sačuvan u župnom arhivu.

Cijeli teritorij, dan ranije, opustošila je strašna oluja, koja je uništila sve usjeve, u mjestu koje se tada zvalo Pian del Lago. Alessandro Muzio, nakon što je oluja završila, otrčao je provjeriti uvjetima svoga polja i počeo se moliti krunicu Djevici Mariji. Kad je čuo crkvena zvona koja su najavljivala posvetu euharistije, kleknuo je i nastavio moliti. Tada mu se ukazala Djevica Marija i progovorila mu o grijehu koji uništava čovjeka, poput oluje njihovu žetvu, kojoj su se toliko nadali, za uzdržavanje obitelji.

Međutim, pšenica koju je uzgojio Alessandro Muzio bila je spašena kako bi on mogao svjedočiti o njoj i donijeti poruku svojoj Crkvi, svom župniku i Crkvama diljem svijeta. Gospa je tražila da se propovijeda i poštuje 3. zapovijed, a to je “Spomeni se svetkovati dan Gospodnji”.

Na tom mjestu danas stoji svetište Marije čudesne, kako se Djevica zove i kako je preimenovan zaselak u kojem je postala vidljiva. U 19. stoljeću, zahvaljujući intervenciji benediktinca P. D. Idelfonsa Tiberija, počele su pripreme za krunidbuGospe od čuda. Tadašnji nadbiskup Chietija, kapucinski monsinjor Rocco Cocchia, bio je taj koji je dobio potrebno dopuštenje za pripreme za krunidbu. Tako je 11. lipnja 1899. sam nadbiskup stavio zlatnu krunu na lik Gospe od čuda. Toga je dana u malom mjestu Miracoli bilo najmanje dvjesto tisuća ljudi i mnogi su od tada pohodili svetište i dobili milosti od Gospe.

Vezani članci

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er