MEĐUGORJEVJERA I DUHOVNOST

Fra Slavko: Majka Terezija je dobila milost koju je tražila od Gospe Međugorske

Fra Slavko upoznao je Majku Tereziju iz Kalkute na 12. Obiteljskom kongresu u Beču. Buduća svetica ispričala je svoj susret s Fidelom Castrom i kada je zamolila “Velikog vođu” da osigura malo olakšanja bolesnima, čak i na Kubi: “Sa svojim časnim sestrama – rekla je Majka Tereza – htjela bih donijeti malo Božje nježnosti za tvoje bolesne, za tvoje siromahe”; Potom je govorila i o različitim prihvatnim centrima otvorenim u Zagrebu, Skoplju, Ljubljani te o tome da je stigla u mnoge gradove kako bi objavila koliko je važno brinuti se za siromašne.

Majka Terezija molila Gospu za milosti – “Gospa me vodi. – nastavlja Majka Tereza – Sve je više zemalja koje moje sestre žele. Zvali su me i u Split i Suboticu. Znam, Gospa je ta koja vodi sve ovo”. Njezine su “kuće” oduvijek primale sirotinju i brojnu napuštenu djecu, kojoj su nastojali pružiti dostojanstvenu budućnost.

Majka Terezija također je govorila o tome da se obratila Gospi i da je zbog toga poslala posebnu poruku u Međugorje, tražeći posebne milosti. Tražila je da može “otvoriti kuću u Rusiji, da se nađe lijek protiv AIDS-a i da Gospa na poseban način pomogne Indiji. Uvjerena sam da je na moje prvo pitanje odgovoreno. Zbog toga sam jako zahvalna Gospi iz Međugorja. Ali još uvijek nemamo lijek za AIDS.”

Majka Tereza jednom je prilikom rekla: „Dakle, rado bih došla u Međugorje… Potrudit ću se doći i zahvaliti, jer je prva molba uslišana. Ali reci Gospi da čekam odgovore na ostala pitanja. Pratim Međugorje. Znam da mnogi ljudi tamo dolaze i da se mnogi obraćaju. Zahvalna sam Bogu koji tako djeluje u naše vrijeme. Bilo mi je tako drago od vas i od vidioca dobiti sliku Međugorja koju je blagoslovila Gospa, za vrijeme jednog ukazanja”.

Majka Tereza otkriva i razlog zašto nije otišla u Međugorje: “Ali da dođem, mnogi bi došli do mene. A to nije dobro. Zato još nisam došla, iako su me mnogi prijatelji zvali da dođem.” U svojoj velikoj poniznosti, Majka Terezija je tražila načine da ne skrene previše pozornosti na sebe, dobro znajući da to treba biti rezervirano za nebesku Majku i njezine pozive na mir.

Fra Slavko ju je upitao: “Majko, kako je po Vašem mišljenju najlakše vratiti mir i ljubav i tako izbjeći pobačaj?” Odgovorila je: “Jednostavno morate početi moliti. Moramo vratiti molitvu u obitelj. To znači vratiti Boga obitelji. Onda će sve ostalo uspjeti. Ako doista počnimo voljeti, naša će ljubav postati živa, bit će aktivna. Dijete je lijep dar od Boga svakoj obitelji. U njemu se najbolje očituje nježna Božja ljubav, spašavajući dijete zapravo spašavamo živo Božje svetohranište.

Zastrašujuće je da je živi tabernakul ljubavi uništen. Mnoge su obitelji uništene, jer su prvo uništili živi tabernakul ljubavi i života. (…) Zato smo se ja i moje časne sestre borile i borile toliko za posvajanje djece. Molimo vas da se posvetite zaustavljanju zla koje je pobačaj i tako ćete promijeniti sudbinu svijeta.”

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er