VJERA I DUHOVNOST

Fizički dokazi Isusove prisutnosti: Krvavo lice sa ovom krvnom grupom i fotografija Gimigliana

Postoje dokazi Isusove prisutnosti u svijetu i na mjestima štovanja. Dokazi koje su iznijeli svjedoci su brojni, a dva najvažnija su krvavo lice na slici u Beninu i fotografija Gimigliana.

Platno je najvažniji dokaz mučeništva Isusa, a tu su i dokazi njegove prisutnosti u svijetu koji nemaju znanstvenog objašnjenja. Desetljećima se raspravljalo o vjerodostojnosti Platna, pokrova koji je prema kršćanima zamotao tijelo našega Gospodina i koji bi za neke članove znanstvene zajednice bio samo umjetnička reprodukcija koja potječe iz srednjeg vijeka. Vjerovati ili ne da se radi o autentičnom nalazu ostaje stvar vjere, sam Vatikan se o tome ne izjašnjava otvoreno, prepuštajući znanstvenicima da dokažu njegovu istinitost. No, ako je sveto platno najvažnije otkriće kršćanstva, postoje i druga svjedočanstva stvarne prisutnosti u Isusovom svijetu za koja znanost nije uspjela dati objašnjenje, a danas ćemo vam reći o dva od njih.

Dokazi prisutnosti: lice Isusa koji krvari u Beninu i polaroid u Gimiglianu

O prvom dokazu o kojem govorimo svjedoče deseci ljudi, a dogodio se u gradu Cotonou, u Beninu (Afrika). Dana 17. veljače 1996. neki su župljani vidjeli krvareće Isusovo lice naslikano na slici. Odmah je pozvan liječnik, ali on nije stigao na vrijeme, krv se već zgrušala. U prisustvu 13 ljudi čuo se glas: “Vratit ću se”. Naime, 15. ožujka lice je opet počelo obilno krvariti, liječnik je uspio napuniti četvrtinu bočice, ali je duboki glas uvjeravao: “Dosta, napunit ću je cijelu”. Na veliko iznenađenje liječnika, nakon 45 minuta bočica je stvarno bila napunjena. Iz krvne slike utvrđeno je da se radi o ljudskoj krvi (AB Rh grupa pozitivna)

Drugi dokaz umjesto toga dolazi iz Italije, iz Gimigliana (pokrajina Catanzaro) i povezan je s proročanstvom o Gospi. U poruci je vidiocima rečeno da obrate pozornost na znakove koji će se od tog trenutka otkrivati ​​na nebu. Nakon poruke vjernici su vidjeli kako sunce pulsira i pleše, neobičnu svjetlost koja dolazi s mjesta ukazanja i druge čudne pojave. Godine 1988. jednog od vidioca probudila je želja da fotografira sunce. Kad je pogledao fotografiju vidio je da je u središtu sunca Kristovo lice.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er