VJERA I DUHOVNOST

Evo zašto je nekim ljudima teško doći do izlječenja

‘Ne trebaju liječnika oni koji su zdravi, nego oni koji su bolesni; Nisam došao pozvati pravednike nego grešnike.’ Evo zašto je nekim ljudima teško doći do izlječenja

“Kad su farizejski pismoznanci vidjeli da jede s grešnicima i carinicima, rekoše njegovim učenicima: ‘Zašto jede s carinicima i grešnicima?’” Uobičajeno rečeno, kažemo da se “svaka ptica svome jatu leti”. Međutim, Isus to namjerno ignorira i postupa drugačije. On ne podržava njihov grešni život, već dopire do njih kako bi ih vratio na površinu, na pravi put:

„Kad je Isus to čuo, reče im: ‘Ne trebaju zdravi liječnika, nego bolesni; Nisam došao pozvati pravednike nego grešnike.’”

Pravi problem nastaje kada mislimo da mi nismo grešnici – oni jesu. Isus je došao po sve nas da nas spasi jer duboko u sebi svi trebamo oproštenje i spasenje. Ima onih koji griješe jasno i očito, a ima i onih koji griješe u tajnosti svoga srca. No svi smo mi grješnici!

Misliti da smo bolji od drugih, na primjer, činimo jedan od smrtnih grijeha, oholi smo! A oholost je korijen na kojem zlo gradi dvorce, piše Aleteia.

Isusove riječi impliciraju da je ozdravljenje teško ako ne prihvatimo da smo bolesni. Onim ljudima koji prihvate svoju bolest ozdravljenje je već na dohvat ruke. Na kraju, “samo bolesni se liječe”.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er