VJERA I DUHOVNOST

ČUDO Kako je sveti Filip Neri uskrsnuo dječaka jer se nije valjano ispovjedio

Za slavu San Filipa Nerija svakako je zaslužna njegova vedrina, način na koji se brinuo o potrebama djece, šale zbog kojih su ga prozvali Svecem radosti, ali u njegovu životu ima i čudesnih događaja među kojima je uskrsnuće nedavno preminulog dječaka da mu dopusti da se ispovjedi. Čudo o kojemu je riječ, dugo je bilo tajno iako potvrđeno od strane Crkve na dan njegove kanonizacije.

Jednog dana sv. Filip je obaviješten o smrti sina princa Fabrizija i Lavinije de’ Rustici. Svećenik je često navraćao u njihovu kuću i bio prijatelj obitelji, pa je odmah pohitao blagosloviti mladićevo tijelo. Ušavši u sobu, osjetio je žaljenje što nije bio pored mladića u trenutku njegova odlaska; pa je počeo moliti pored mrtvaca, zatim ga je pozvao po imenu i dječak je prvo pomaknuo kapke pa se probudilo na opće čuđenje.

Čim je ugledao sv. Filipa, dječak mu je rekao da postoji grijeh koji nije stigao ispovjediti. Njih su dvojica razgovarali pola sata, a onda ga je svetac upitao: “Jesi li sretan što umireš?”. Dječak je odgovorio potvrdno jer je tako mogao otići i zagrliti majku i sestru koje su umrle prije nekoliko godina. Čuvši te riječi, svetac položi ruku na dječakovu glavu i reče: “Idi, neka si blagoslovljen i pomoli se Bogu za mene” i dječak ponovno umre.

Tom su događaju svjedočili su princ Fabrizio, njegova druga supruga Violante Santa Croce, dvije dječakove sestre i služavka koja je pomagala dječaku tijekom njegove bolesti. Međutim, nitko nikada nije govorio o tome što se dogodilo u toj sobi sve dok u rujnu 1595., tijekom procesa kanonizacije sv. Filipa, princ Fabrizio to nije otkrio vatikanskoj komisiji.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er