VJERA I DUHOVNOST

Znate li da korištenjem ove svakodnevne uzrečice kršite Božju zapovijed?

Iako izraz “O, moj Bože” može biti molitva, obično se ne misli na ovaj način. Češće se ime Božje koristi kao puki izraz iznenađenja ili ljutnje. Ovo nije korištenje Božjeg imena s poštovanjem ili molitvom, stoga se obično kvalificira kao korištenje Božjeg imena uzalud, kršite Božju zapovijed.

Neki ljudi su razvili lošu naviku korištenja ovog izraza. Kao takvi, obično počine grijeh iz slabosti, a ne iz zlobe, bez namjere da pokažu nepoštovanje prema Bogu. Nadalje se treba prisjetiti da Druga zapovijed, “Ne koristi ime Gospodnje uzalud”, ima za svoje prvo značenje da nikada ne bismo trebali koristiti Božje ime da bismo se krivo zaklinjali ili proklinjali druge. Nepoštivanje Božjeg imena kroz ležernu upotrebu prošireno je značenje zapovijedi. Daleko je teži grijeh upotrijebiti Božje ime za lažnu zakletvu nego nenamjerno ga upotrijebiti za izražavanje iznenađenja.

Ipak, treba izbjegavati takve isprazne ili prazne upotrebe. Jedan od načina da se riješite loše navike koja se možda razvila jest onaj tko kaže: “O, moj Bože!” da se glasno isprave govoreći: “Oh, želim reći, ‘Neka je hvaljeno ime Gospodnje!'” Ovo čini popravak i također pomaže u odvikavanju od navike.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er