CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Život počinje začećem – Što Katekizam Katoličke Crkve kaže o pobačaju

Život počinje začećem! Katolička crkva ima dugogodišnje stajalište o svetosti ljudskog života od začeća do prirodne smrti. Uz tradiciju i svetopisamsku osnovu za ovo stajalište, razni dokumenti i enciklike recitiraju što Katolička crkva uči o tom pitanju.

Evo četiri snažna citata iz Katekizma Katoličke Crkve o pitanju pobačaja:

“Ljudski život mora se poštivati i štititi apsolutno od trenutka začeća. Od prvog trenutka njegovog postojanja, ljudskom biću moraju biti priznata prava osobe – među kojima je i nepovredivo pravo svakog nevinog bića na život.” (Katekizam Katoličke Crkve, 2270.)

„Neotuđivo pravo na život svake nedužne ljudske jedinke konstitutivni je element građanskog društva i njegova zakonodavstva…“ (Katekizam Katoličke Crkve, 2273)

Vezani članci

„Svaki je ljudski život, od trenutka začeća do smrti, svet jer je ljudska osoba poradi sebe željena na sliku i priliku živoga i svetoga Boga.“ (Katekizam Katoličke Crkve, 2319)

Molitva za prestanak pobačaja

Gospodine Bože, danas ti zahvaljujem za dar moga života i za živote sve moje braće i sestara. Znam da ništa ne uništava više života od pobačaja, ali radujem se što si Ti pobijedio smrt uskrsnućem svoga Sina. Spremna sam učiniti svoj dio u zaustavljanju pobačaja. Danas se obvezujem da nikada neću šutjeti, nikada neću biti pasivan, nikada neću zaboraviti nerođene. Obvezujem se da nikada neću prestati braniti život sve dok sva moja braća i sestre ne budu zaštićeni, a naš narod ponovno ne postane narod sa slobodom i pravdom ne samo za neke, već za sve, kroz Kriste Gospodine naš. Amen!

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er