VJERA I DUHOVNOST

Kako je sveti Ivan Pavao II. spašen od pobačaja

Liječnik je savjetovao majci svetog Ivana Pavla II. da abortira budućeg papu jer je porođaj ugrožavao njezin život. Kako je sveti Ivan Pavao II. spašen od pobačaja

Sveti Ivan Pavao II. je tijekom svog papinstva bio glasan zagovornik zaštite svih ljudskih života, od začeća do prirodne smrti. Branio je majke i njihovu djecu pozivajući ih da izaberu život. Bila je to poruka koja ga je pogodila, budući da je njegovoj vlastitoj majci liječnik savjetovao da odabere pobačaj.

Prema članku Katoličke novinske agencije, “Emilia Wojtyla bila je deprimirana inzistiranjem njezinog prvog liječnika, dr. Jana Moskałe, da mora pobaciti.” Emilijina trudnoća bila je teška i ugrožavala je njen život. Njezin prvi liječnik čvrsto je vjerovao da će umrijeti ako doživi porod. Međutim, Emilia nije htjela ubiti vlastito dijete i umjesto toga je promijenila liječnika, ne želeći više slijediti savjete prijašnjeg liječnika. Njezin novi liječnik savjetovao joj je da leži i čuva snagu. Također se za vrijeme trudnoće povjerila Djevici Mariji.

Spisateljica Silvia Lucchetti napisala je u članku da je “Emilijina babica ostavila pisano svjedočanstvo da je majka budućeg pape tijekom poroda htjela otvoriti prozore. Nije se radilo o udisaju svježeg zraka, nego zato što je u tom trenutku iz obližnje crkve čujno dopiralo pjevanje marijanskih litanija. ‘Želim da prvo što moje dijete čuje bude himna Gospi’, objasnila je Emilia babici.

Ona je 18. svibnja 1920. uspješno rodila svetog Ivana Pavla II., a također je preživjela porod. Nažalost, umrijet će devet godina kasnije od nefritisa, ostavljajući budućem svetom Ivanu Pavlu II. težak križ koji će nositi kao malo dijete, izgubivši majku. Pa ipak, sveti Ivan Pavao II. bio je duboko pogođen izborom svoje majke i bio je životni zagovornik života, čineći sve što je mogao da podrži majke u kriznim trudnoćama.

www.medjugorje-news.com

Izvor
aleteia

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er