VJERA I DUHOVNOST

Trebamo li ili ne staviti krunicu oko retrovizora?

Trebamo li staviti krunicu oko retrovizora? Krunica je jedan od mnogih sakramentala u Crkvi. Sakramental je sve što Crkva blagoslivlja da pobudi dobre misli, zaštiti svoje vjerne i poveća predanost Bogu.

Dakle, kunica nije ukras već stvarno sredstvo koje uzdiže pobožnost i krepost u nama. Što se više služimo sakramnetalima Crkve, to više rastemo u prijateljstvu s Bogom i odmičemo se od grijeha. Pa što je onda s retrovizorom?

Mnogo ljudi, pa čak i onih nasilnih, koji ne žive istinski vjeru oko vrata nose krunicu. Pitao sam se ne postoji li proturječnost u tome što je imaju na sebi s onime kako žive.

Nošenje krunice dok su takvi ljudi uključeni u nasilje i ljudsko uništenje uvredljivo za Djevicu, tako da se čak i svete stvari mogu zloupotrijebiti i postati praznovjerje.

Vezani članci

Kad nosimo ili koristimo sakramental poput krunice ili škapulara, to bi svijetu trebalo značiti da smo vjernici. Sakramental govori o onome što držim u srcu. S ispravnom namjerom krunica obješena o retrovizor doista može pružiti duhovnu zaštitu, ali stvarna joj je svrha da me označi kao vjernika u Krista.

Drugim riječima, ako nosiš krunicu na retrovizoru onda se potrudi da se ponašaš kao vjernik u punom smislu te riječi.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er