CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Svećenik ukazao na oružje protiv Sotone: ‘Kad ovo vide na tebi, demoni će pobjeći!’

Tijekom 10. stoljeća živio je sveti redovnik, naučitelj Katoličke Crkve sv. Petar Damjan čiji je život obilježen askezom i pustinjaštvom. Redovnik, benediktinac , zagovornik stroge pokore, sastavio je pravila pustinjačkog života . Osnovao je slične pustinjačke nastambe u mnogim krajevima.

Vidjevši da se oko njega svijet raspada napušta pustinjaštvo kako bi reformirao crkvu.

Petar Damjan prepoznavao je prisutnost zla čak i u nekim članovima klera te je činio sve što je mogao da zlo izbaci s Kristovog posjeda. Prilikom pisanja svome nećaku, Petar Damian otkrio mu je kako se boriti protiv đavla.

Napisao je sljedeće:

Vezani članci

Ako mogu govoriti figurativno, ovako ćeš istjerati riku zvijeri i sve demone. Ne prestaj sebe štititi svakodnevnim primanjem Tijela i Krvi Kristove. Neka tvoj tajni neprijatelj vidi na tvojim usnama crvenilo Krvi Kristove. Proći će ga jeza, pobjeći će u svoju tamu. Ovo se odnosi na dostojno pričešćivanje svete pričesti na misi, to je moćno oružje koje satire glavu zmiji – baš svaki put.

I svi egzorcisti napominju da je sveta pričest primarni način za protjerivanje demona iz naših srca i života. Ako je potrebno iskorijeniti neki grijeh i prisutnost đavla u životu, odi na ispovijed i primi Svetu Pričest. Vrag neće imati izbora nego vratiti se u svoju prljavu, tamnu i vlažnu jamu!

www.medjugorje-news.com/dnevno.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er