MEĐUGORJE

Snažno svjedočanstvo obraćenja na drugom danu Mladifesta: “Marijo, ovdje sam ti donio svoj mrtvi život”

Drugi dan 34. Mladifesta na kojem sudjeluju hodočasnici iz sedamdesetak zemalja počeo je molitvom krunice na Brdu ukazanja u šest sati ujutro. Krunicu je predmolio međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić

Nakon molitve krunice program se nastavio pjesmom na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova i jutarnjom molitvom koju je predvodio fra Zvonimir Pavičić, koordinator ove duhovne obnove, a katehezu je na temu ovogodišnjeg gesla Mladifesta, ali i svih drugih duhovnih obnova u Međugorju „Evo majke moje i braće moje!” (Mt 12, 49) održao međugorski župni vikar fra Jure Barišić, piše Radio Mir Međugorje!

Nakon kateheze fra Jure Barišića svoje svjedočanstvo mladima je iznio otac Davide Costalunga, redovnik, pasionist.

On ima 45 godina, a njegovo obraćenje dogodilo se u Međugorju, na Festivalu mladih 2010. Prije toga prebolio je i rak.

Bio je mladić pun života, ali užici svijeta polako su u njemu stvarali unutarnju prazninu da je fizički, ali prije svega duhovno bio mrtav. Ispovijed na Podbrdu preokrenula mu je život. Kazao je kako je Bog pohodio njegov pakao te da je nakon ispovijedi otrčao pod Gospin kip i upitao samo jednu stvar.

”Marijo, ovdje sam ti donio svoj mrtvi život. Danas ga želim povjeriti Tebi. Molim Te, Marijo, učini da ne budem više ja taj koji će raditi na svom životu, jer bih ga u tom slučaju ponovno vratio u smrt, ali ti obećavam da ću uvijek reći: Da! Samo mi pomozi da se pridignem”, kazao je o. Costalunga, koji je zamolio sve sudionike Mladifesta da odu na ispovijed.

”Nakon dugih godina prvi put sam bio saslušan, a nisam bio osuđivan. I unatoč tome što sam dva sata govorio o zloćama, grijesima, slabostima… Dobio sam nakon ispovijedi zagrljaj toga franjevca i zajedno smo plakali. To je oprost, to je ljubav, to nije osuda… To znači imati vjeru i nadu jer smo svi na istoj lađi i svi imamo mjesto u raju koje nam je dano po Isusovoj krvi, a ne zbog naših zasluga”, kazao je o. Davide Costalunga.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er