VJERA I DUHOVNOST

Putokaz sv. Ivana Pavla II. za plodno došašće – Pripremimo svoja srca za Ljubav!

Došašće ponekad može biti vrijeme u kojem je teško ostati usredotočen na njegovu istinsku bit. Možda nas ometaju gomile obaveza ili jednostavno komercijalna priroda božićne sezone. Dobra je vijest da Crkva ima bogatu riznicu “sredstava” koja vam mogu pomoći da duh došašća održite živim u svom srcu.

Jedno takvo blago je veliki broj propovijedi i audijencija svetog Ivana Pavla II. Svake je godine rječito govorio o došašću i ostavio nam mnoga pronicljiva razmišljanja koja će nas voditi na našem adventskom putu. Prije svega, sveti Ivan Pavao II. potiče nas da se posvetimo molitvi. Napraviti mjesta za Isusa u našim srcima zahtijeva ozbiljnu predanost obraćenju njegovoj ljubavi. Drugo, moramo popraviti podjelu u svijetu sijući mir sa svima. Trebamo se obratiti na mir; trebamo se obratiti Kristu, našem miru, sigurni da njegova bezuvjetna ljubav u jaslicama pobjeđuje svaki strah, piše Aleteia

S pouzdanjem trebamo i dalje moliti Dijete koje je za nas rodila Djevica Marija da njegov mir istjera mržnju i osvetu koja vreba u ljudskoj duši. Molimo Boga da dobro i naša ljubav pobjeđuju zlo. Drugi put do plodonosnog došašća jest naša vjerna poslušnost Božjoj volji u našim životima. Marija, koja nas u ovoj pripravi za Božić vodi prema Betlehemu. Marija je žena čije “da” koja, nasuprot Evi, bezrezervno prihvaća Božji plan. Tako ona postaje jasno svjetlo za naše korake i najviši uzor za naše nadahnuće.

Na kraju, došašće nije samo priprema za Kristovo rođenje u našim srcima, nego i za njegov Drugi dolazak. Poticaj na budnost mnogo puta odjekuje u liturgiji, osobito u došašću, vremenu pripreme ne samo za Božić, nego i za Kristov konačni i slavni dolazak na kraju vremena. Ona stoga ima izrazito eshatološko značenje i poziva vjernika da svaki dan i svaki trenutak provede u prisutnosti Onoga “koji jest i koji bijaše i koji dolazi” (Otk 1,4), kome budućnost svijeta i čovjeka pripada. To je kršćanska nada! Bez te perspektive naše bi postojanje bilo svedeno na život za smrt.

Vezani članci

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er