VJERA I DUHOVNOST

Ovo je ime koje sotona mrzi iznad svih ostalih – evo zašto

Sotona bježi kad god čuje da se ovo ime izgovara s vjerom. Među brojnim molitvama egzorcista postoji jedna molitva koja iza sebe ima najveću snagu. Svećenici koji izvode egzorcizme uvijek će tražiti od Boga da odagna zlog duha, “U ime Isusovo.”

Sotonu samo zvuk Isusova imena podsjeća na njegov vječni poraz. Ime sažima Božju dobrotu i milosrđe prema čovječanstvu, stvarnost koju đavao ne podnosi. Sveti Pavao objašnjava snagu Isusova imena u svojoj poslanici Filipljanima. Bog ga je visoko uzvisio i dao mu ime koje je nad svakim imenom, da se pred imenom Isusovim prigne svako koljeno, na nebu i na zemlji i pod zemljom, i svaki jezik prizna da je Isus Krist Gospodin, slava Boga Oca. (Filipljanima 2,9-11)

Isusovo ime implicira poniznost, vrlinu koju Sotona ne posjeduje i nešto za što mnogi duhovni pisci tvrde da je uzrok njegovog pada s neba. Sotona se odbio poniziti i bio je oboren u svom ponosu. Tijekom svog života, Isus je objavio svojim učenicima: “Ovi će znakovi pratiti one koji vjeruju: u moje će ime izgoniti zloduhe” (Marko 16,17). Ako ikada osjetite prisutnost zla u svojoj sredini, jednostavno recitirajte Isusovo ime, uvijek iznova s ​​vjerom i ljubavlju. Tamni oblak će se nestati i Isusova će prisutnost ostati. Kroz Isusovo ime možemo pobijediti svoje duhovne neprijatelje i ostati ukorijenjeni za drvo života.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci
Izvor
aleteia

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er