VJERA I DUHOVNOST

Kako da Dijete Isus ovog Božića uđe u vaše srce: Vizija svete Faustine o Djetetu Isusu može pomoći

Sveta Faustina je svetica koja je najpoznatija po svojoj viziji Milosrdnog Isusa koji se pojavljuje na slici “Božanskog milosrđa”, koja prikazuje Uskrslog Isus s raširenim rukama i zrakama krvi i vode koje teku iz njegova boka. Međutim, također je imala više vizija Djeteta Isusa i imala je snažnu pobožnost prema Isusu u njegovom djetinjstvu.

Ove su je vizije imale za cilj naučiti vrlinu duhovnog djetinjstva, pomažući joj da održi svoje srce čistim i jednostavnim u Božjim očima. Jednom je prilikom u svoj Dnevnik zabilježila kako je vidjela Dijete Isusa, a On ju je zamolilo da ga podigne i čvrsto stisne. …

Ugledala sam malog Isusa kraj svog klečala. Činilo se da ima oko godinu dana i zamolio me da ga uzmem u naručje. Kad sam ga uzela u naručje, priljubio se uz moja prsa i rekao: “Dobro je za mene biti blizu tvoga srca. … Zato što vas želim poučiti duhovnom djetinjstvu. Želim da budeš malena, jer kad si malena, nosim te blizu Svoga Srca, baš kao što Me sada držiš blizu svog srca.”

Duhovna vježba za vas

Zastanite na nekoliko trenutaka i zatvorite oči, videći malog Isusa pokraj sebe, kako pruža svoje ruke prema vama kao da traži da ga podignete. Sada privijte Isusa blizu svoga srca i pustite ga da ondje neko vrijeme počiva. Ova duhovna vježba savršen je način za ulazak u Božić kao i za početak učenja putova duhovnog djetinjstva. Isus je rekao svojim učenicima: “Amen, kažem vam, ako se ne obratite i ne postanete kao djeca, nećete ući u kraljevstvo nebesko” (Matej 18,3).

Ono što Isus govori jest da trebamo postati “mali” i nevini, poput djeteta. Nadalje, djeca prirodno vjeruju svojim roditeljima, a isto tako i mi trebamo vjerovati Bogu Ocu na sličan način. Dijete Isus ima nas iznenađujuće mnogo za naučiti o pravom učeništvu. Privijte ga uz svoje srce ovog Božića kako bi on zauzvrat privio vas uz svoje srce.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er