CRKVAVIJESTI

ČUDESNO Hrvatska preko TEK-a obnavlja savez s Bogom

Započele pripreme za TEK trajno euharistijsko klanjanje u Osijeku. Četvrta kapela na području Đakovačko-osječke nadbiskupije, a dvanaesta na području Hrvatske.

Nakon uspostave trajnog euharistijskog klanjanja u Đakovu, Vukovaru, Slavonskom Brodu i Vinkovcima, jučer je započeta  organizacija otvaranja kapele trajnog euharistijskog klanjanja i u Osijeku, piše IKA.

TEK – Trajno euharistijsko klanjanje u Osijeku održavat će se u kapeli Gospe Snježne u osječkom Donjem gradu, stoga je u nedjelju nakon večernjeg misnog slavlja u donjogradskoj župi Preslavnoga Imena Marijina u Osijeku održano prigodno predavanje i susret s prvim klanjateljima.

Misno slavlje predslavio je vlč. Ivica Martić, zadužen za trajno euharistijsko klanjanje u Osijeku, u koncelebraciji je bio domaći župnik Filip Perković, a prisutne je pozdravio vlč. Tomislav Ćorluka, inicijator pokretanja trajnog euharistijskog klanjanja na području Đakovačko-osječke nadbiskupije. Uslijedilo je predavanje koje je održala Nada Burum, promotorica trajnog euharistijskog klanjanja u Hrvatskoj.

Istaknula je kako u svijetu postoji više od 3000 kapela trajnog euharistijskog klanjanja, a model uspostave preuzet je od Družbe Misionara Presvete Euharistije koja ima svoje sjedište u Francuskoj.

Govoreći o postojećim kapelama u Hrvatskoj, istaknula je kako je pri uspostavi kapele u Vukovaru okupljanje klanjatelja trajalo devet mjeseci, a na sam dan pada grada Vukovara pokrili su se svi termini, dok se u Đakovu prve nedjelje prijavilo 168 vjernika – točno koliko je sati potrebno pokriti u tjedan dana.

Tijekom predavanja naglašeno je kako je kapela vječnog klanjanja prostor milosti i sabranosti, oaza mira u koju ljudi dolaze u svako doba dana ili noći obnoviti snage prema Isusovu pozivu: ”Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti” (Mt 11,28).

”Vjernici su pozvani uzeti 1 sat klanjanja u tjednu te tako postaju registrirani klanjatelji koji doprinose da se klanjanje može neprekidno odvijati u jednom gradu. Zahvaljujući njihovu zalaganju, kapela je otvorena za svaku osobu koja želi doći u bilo koje vrijeme, 24 sata svih 7 dana u tjednu.

Registrirani klanjatelji su revni čuvari Euharistije, oni brinu da Gospodin nikad ne ostane sam”, pojasnila je promotorica trajnog euharistijskog klanjanja te navela i plodove klanjanja: obraćenja, zvanja, dar roditeljstva, financijski blagoslov, smanjenje stope kriminala, ozdravljenja, pomirenja te mir Božji.

Jučer je održan i susret s dvadesetak koordinatora koji su spremni uložiti svoje vrijeme i sposobnosti u organizaciju trajnog euharistijskog klanjanja u Osijeku. Svi zainteresirani za sudjelovanje u trajnom euharistijskom klanjanju u Osijeku mogu se prijaviti OVDJE.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er