VJERA I DUHOVNOST

Znamo li godinu u kojoj će se dogoditi smak svijeta?

Isus je rekao da nećemo znati dan ni čas kada će ponovno doći. Ponekad će razni ljudi, pa čak i neki svećenici, tvrditi da će “smak svijeta” biti tijekom određene godine.

Jedan je katolički svećenik čak rekao da dok je Isus rekao da nećemo znati “dan” ili “sat” kada će ponovno doći, on nije rekao ništa o “godini”.

Što je Isus rekao?

Obraćajući se svojim učenicima, Isus je govorio o mnogim znakovima posljednjih vremena, ali im je dao do znanja da neće znati kada će ponovno doći: Nebo i zemlja će proći, ali moje riječi neće proći. Ali o tom danu i času nitko ne zna, ni anđeli nebeski, ni Sin, doli samo Otac. Kao što je bilo u dane Noine, tako će biti i dolazak Sina Čovječjega. Matej 24:35-37

Vezani članci

Znači li to da znamo godinu kada će smak svijeta? Na žalost, ne znamo godinu, piše Aleteia.

Jedini način na koji možemo sa sigurnošću znati točnu godinu je da je Isus rekao svojim učenicima: “Svijet će doći npr. do kraja 2030. godine.” Katolici vjeruju da je javna, božanska objava završila s Novim zavjetom. Od tada može postojati privatno otkrivenje, ali od nas se ne traži da vjerujemo u sve što ono sadrži. Kao rezultat toga, ako netko tvrdi da je od Boga dobio točnu godinu kada će Isus ponovno doći, nitko nije dužan vjerovati u to.

Zašto nam Isus nije rekao detalje

Sveti Efrem daje mogući razlog zašto nam Isus nije rekao točan dan ili godinu u komentaru na Diatessaron koji se nalazi u Uredu čitanja tijekom došašća:

Kako bi spriječio svoje učenike da pitaju o vremenu njegova dolaska, Krist je rekao: “O tom času nitko ne zna, ni anđeli ni Sin. Nije na vama da znate vremena ili trenutke.” On je te stvari sakrio da mi bdijemo, misleći svatko od nas da će doći u svoj dan. Da je Isus rekao svojim učenicima da će doći tek nakon 2000 godina, možda bi zabušavali i bili u iskušenju da budu lijeni. Na sličan način, kad bismo znali te iste informacije, vjerojatno bismo odgodili svoju svetost do 2029. godine. Dobro je što ne znamo ni dan, ni sat, ni godinu kada će smak svijeta. Isus nas voli držati na nogama, uvijek spremni da ga primimo u svoje srce.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er