PAPA FRANJO

Vatikan otkazuje Papinu audijenciju do 18. lipnja

Talijanska biskupija koja je trebala imati audijenciju 17. lipnja izvijestila je da je Prefektura Papinskog doma otkazala sve audijencije za sljedećih do 18. lipnja.

Prefektura Papinskog doma otkazala je audijencije koje je papa Franjo trebao održati do 18. lipnja 2023. Vijest je objavila talijanska biskupija Teramo-Atri 7. lipnja, nekoliko sati nakon vijesti o 86-godišnji hospitalizaciji Pape u bolnici Gemelli radi operacije pod općom anestezijom.

Izaslanstvo biskupije Abruzzo trebalo se susresti s papom Franjom na Trgu svetog Petra 17. lipnja. Audijencija je trebala biti dio jednogodišnje proslave 900. obljetnice smrti lokalnog sveca, svetog Berarda (prosinac). 19, 1123). Međutim, biskupija je za I.MEDIA potvrdila da je Prefektura Papinskog doma, zadužena za organizaciju papinskih audijencija, otkazala “posebne i opće audijencije” Pape “do 18. lipnja, iz zdravstvenih razloga”. Zbog toga Papa neće sudjelovati na Svjetskom susretu o ljudskom bratstvu zakazanom za 10. lipnja na Trgu svetog Petra. Međutim, prema zakladi Fratelli Tutti, sastanak – na kojem će sudjelovati 30-ak dobitnika Nobelove nagrade – ipak će se održati.

Prije nego što je otišao u rimsku bolnicu Gemelli, Papa je potaknuo nastavak “organizacije ovog međunarodnog događaja”, koji je zakazan za 16 sati, navodi se u priopćenju za javnost. Ujutro 7. lipnja Papa je kao i obično predsjedao općom audijencijom, prije nego što je Sveta Stolica objavila da je hospitaliziran radi zakazane operacije. Papa je bio podvrgnut operaciji abdomena bez komplikacija i ostat će u Gemelliju “nekoliko dana kako bi se omogućio normalan postoperativni razvoj i potpuni funkcionalni oporavak”, priopćio je Vatikan.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er