ZANIMLJIVOSTI

Jedna jako neobična i nevjerojatna priča: Bili su zaručeni, ali Bog je imao druge planove…

Angelo Ragosta i Maria Giuseppina upoznali su se kad su bili tinejdžeri. 9 godina bili su u sretnoj vezi, zaručeni i planirali zajednički život. Tada su im se planovi radikalno promijenili.

“Planirali smo se vjenčati, ali Bog je htio malo promijeniti karte – samo malo”, kaže Angelo Ragosta – koji je sada svećenik već 10 godina – u objavi na Facebooku. Njegova je zaručnica, prisjeća se, donijela odluku o prekidu, piše Aleteia.

Angelo piše: “Bog joj je dao da shvati da je želi za sebe.” Djevojka je ušla u klauzurni red i uzela ime Maria Giuseppina od Utjelovljene ljubavi.

Otac Angelo se prisjeća da mu je tada njezina odluka bila jako teška i dugo je nije mogao razumjeti.

Vezani članci

“Život sam nastavio radeći kao industrijski električar, ali sam u srcu postajao sve nemirniji. Dobivao sam plaću, izlazio s prijateljima, ali sve me to nije ispunjavalo. Ništa mi nije bilo dovoljno, imao sam sve, a ipak nisam bio sretan”, rekao je za Avvenire. Prekretnica u njegovom životu dogodila se kada je molio i pitao Boga: “Zašto sam na Zemlji? Što želiš od mene?”

Otvorio je Bibliju koju mu je dao krizmani kum i pročitao Jeremiju 1:4-5: “Prije nego što sam te oblikovao u utrobi poznavao sam te, i prije nego si se rodio posvetio sam te; Postavio sam te za proroka narodima.” Tada je počeo uviđati da je njegov poziv svećeništvo. Angelo je stupio u sjemenište i nakon sedam godina primio sakrament svetog reda. Prošlo je već 10 godina od njegova ređenja.

Unatoč razlazu i odabiru drugog životnog puta, Angelo i Maria i dalje su u kontaktu. Kad god je u Napulju, vlč. Angelo posjećuje časnu sestru u njezinom samostanu. „Danas, kad god se vratim u Napulj – jer sam u inozemstvu kao župnik talijanskih zajednica – odem u njezin samostan u posjetu“, rekao je vlč. Angelo.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er