SVIJETVIJESTI

Uhićen osumnjičenik za krađu naprsnog križa Benedikta XVI.

Nekoliko mjeseci nakon krađe naprsnog križa koji je pokojni papa Benedikt XVI. ostavio jednoj župi u svojoj rodnoj Bavarskoj, policija je u Češkoj uhitila osumnjičenika. Križ – kojeg još uvijek nema – ukraden je 19. lipnja iz vitrine na zidu crkve svetog Oswalda u gradu Traunsteinu.

Prema Uredu bavarske državne kriminalističke policije, 53-godišnji osumnjičenik, za kojeg policija tvrdi da je serijski lopov s poviješću zločina u nekoliko europskih zemalja, ostavio je tragove na mjestu zločina koji su doveli do njegove identifikacije putem međunarodnih podataka odgovarati, javlja CNA

Njemački mediji izvijestili su da državno tužiteljstvo, s obzirom na značajne ranije osuđivanosti osumnjičenika, predviđa zatvorsku kaznu od nekoliko godina ako bude osuđen. Međutim, vlasti su navodno razmatrale znatno smanjenje kazne ako se vrati prsni križ. Nakon što su vlasti izdale međunarodnu tjeralicu, rastući pritisak natjerao je osumnjičenika da se preda policiji u svojoj rezidenciji u Češkoj, rekla je policija. Sada je u pritvoru u bavarskom gradu Traunsteinu, iako istražiteljima još uvijek nije poznato gdje se nalazi ukradeni naprsni križ.

Prsni križ ima golemu vrijednost za katoličku zajednicu u Traunsteinu. Papa Benedikt XVI., rođen u maloj bavarskoj zajednici Marktl am Inn, oporučno ju je ostavio crkvi svetog Oswalda nakon svog umirovljenja 2013. godine. Istražitelji sada udvostručuju napore da pronađu nestali križ. Državni ured kriminalističke policije Bavarske ponudio je nagradu od 1.000 eura za informaciju koja bi dovela do njegova pronalaženja.

Vezani članci

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er