VJERA I DUHOVNOST

ČUDO PADRE PIJA Slijepa djevojčica rođena bez zjenica progledala nakon…

ČUDO PADRE PIJA Slijepa djevojčica rođena bez zjenica progledala nakon… Gemma di Giorgi rođena je na Božić 1939. godine, u malom gradu Ribera, u pokrajini Agrigenta, na Siciliji. Uskoro je postalo očito da Gemma ima neki problem s vidom. Kad je imala tri mjeseca majka ju odvodi specijalistima gdje otkrivaju da je Gemma slijepa, da je rođena bez zjenica. S medicinskog stajališta, ništa se nije moglo učiniti da joj se povrati vid.

Nakon strašne dijagnoze, obitelj je Gemmu odvela u župnu crkvu pred oltar Blažene Djevice Marije gdje su molili za ozdravljenje njezinih očiju. Obitelj je imala jaku vjeru i nadali su se čudu. Jedna rođakinja, pobožna časna sestra savjetovala je obitelji da svoje molitve pošalju ocu Piju, tada samo kapucinskom svećeniku za kojeg se čulo da se po njegovoj molitvi događaju čudesa. Napisali su ocu Piju pismo i rekli mu svoje molitve.

Nakon što su poslali pismo, časna sestra usnula je san. U njemu ju je otac Pio pitao: Gdje je Gemma? Toliko se molitvi i žrtve predaje za nju, gdje je? Ona je u snu odvela Gemmu Padre Piju koji joj je napravio znak križa nad njenim očima. Sljedeće jutro časna sestra primila je odgovor oca Pija u kojem otac Pio govori da budu mirni i sigurni, da je molio za nju.

Redovnica to shvaća kao veliki znak te ohrabri obitelj da odvedu Gemmu u San Giovanni Rotondo da se osobno za nju pomoli otac Pio.

Vezani članci

U lipnju 1947. godine, Gemma i njena baka vlakom su otišle u samostan Padre Pio. Gemma je tada imala sedam godina. Tijekom putovanja, Gemma je rekla svojoj baki da je iznenada uspjela vidjeti neke od sjene krajolika s prozora vlaka. Njena baka nije razumjela što joj želi reći i mislila je da je umislila.

Dok su došle u masu ljudi koja je čekala Padre Pija u Crkvi Gospe od milosti Gemma i baka su bile vrlo iznenađene jer je otac Pio izdvojio Gemmu iz mase i nazvao je imenom.

Baka ju je podsjetila da oca Pija traži molitvu za ozdravljenje očiju, ali mala Gemma je na to potpuno zaboravila od stresa. Međutim, kad je ušla u ispovjedaonicu i kleknula Padre Pio je odmah blagoslovio njezine oči napravivši znak križa nad njima.

Prije nego je napustila ispovjedaonicu rekao joj je; budi dobra, i budi sveta!
Idući trenutak na svetoj misi, nakon ispovijedi, kad je Padre Pio dao Gemmi svetu pričest, istom onom rukom kojom je držao euharistiju ponovno joj je napravio znak križa na očima. I Gemma je progledala.

Odmah su je odveli specijalistu, a liječnik je bio šokiran jer Gemma i dalje nije imala zjenice. Pa je po svim medicinskim ispitivanjima Gemma i dalje bila slijepa. Ali.. nije bila. Liječnik je rekao da ne razumije što se događa, a kako bi ga uvjerili da Gemma vidi pokazivao joj je predmete koje je Gemma morala opisivati. I dijete je zaista vidjelo, bez zjenica. I bila je riječ o apsolutnom nadnaravnom čudu.

Od tog trenutka mnogi liječnici iz cijele Italije i svijeta željeli su vidjeti Gemmine oči. Putovali su kilometrima samo kako bi je pregledali, a njena sposobnost da vidi je zbunjivala liječnike, jer nije bilo medicinskog objašnjena za ono što se događa.

Od trenutka kad je Gemma napustila samostan padre Pia, iako medicinski slijepa, bila je progledala i kao takva dobila je veliki interes javnosti i talijanskih novina, a njeno svjedočanstvo uvršteno je i u mnoge knjige koje svjedoče nadnaravno milosrđe Božje prema ljudima.

Gemma je nakon toga upisala školu, naučila je čitati i pisati bez poteškoća, a kao odrasla osoba proputovala je svijet gdje je svima svjedočila o svom čudesnom izlječenju. Kad je Padre Pio preminuo, Gemma je prisustvovala i njegovu sprovodu.

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er