VJERA I DUHOVNOST

U duhovnim borbama i kad osjetimo napade zla zazivajmo ove svece

U duhovnim borbama zazivajmo ove svece koje je đavao kušao da se bore protiv njega! Mnogi su sveci imali priliku boriti se protiv Zloga, koji se objavio u njihovim vizijama.

Mnogi su sveci mogli imati viđenje o tome kakav će pakao biti za one koji će umrijeti, daleko od Božje milosti.

Svetu Gemmu Galgani, primjerice, upravo iz tog razloga svećenici egzorcisti “dovode u pitanje”. Bila je na teškoj kušnji od đavla. Evo što je rekla: “Jučer poslijepodne pokušao me ubiti, i uspio bi da me Isus nije spasio. Bila sam prestravljena i zadržala sam sliku Isusa u mislima, ali nisam mogla izgovoriti njegovo ime.”

Kako je ispričao njezin duhovni otac: “Svaki put kad bi đavao napadao Gemmu demonskim vizijama, ona je ponavljala riječi: Živio Isus! Blagoslovljen Isus i Marija!”

Vezani članci

I sveta Terezija Avilska imala je priliku iskusiti demonske napade: „Jednog dana, dok sam molila, odjednom sam se našla u paklu. Shvatila sam da Gospodin želi da pogledam kamo vodi život u grijehu. (…). Ulaz u pakao izgledao je kao dugačka, uska uličica ili niska, mračna peć. Tlo je bilo prekriveno prljavim blatom koje je ispuštalo otrovan smrad. Bio je tu roj odvratnih insekata. U zidu na kraju uličice bila je mala rupa, poput ormarića. Našla sam se zaglavljena u tome. Bila sam zadavljena i ugušena. Tjeskobni očaj bio je toliko intenzivan da je nemoguće pronaći dovoljno jake riječi da ga opišem. Bilo bi neumjesno reći da je to kao da je duša nemilosrdno istrgnuta iz tijela. Istina je da je sama duša bila rastrgana.”

Đavao je također napao Padre Pija

Iz priča njegove braće znamo da je Padre Pio, često noću, imao posla s tom okultnom i zlom silom: „Ne znam što će biti sa mnom. Znam samo jedno, sigurno, da Gospodin nikada neće iznevjeriti svoja obećanja. Isus mi neprestano govori: „Želim da tvoja duša bude pročišćena i ispitana skrivenim svakodnevnim mučeništvom. Ne boj se, ako dopustim đavlu da te muči, svijet ti se gadi i tvoji dragi te muče. Ali ništa neće pobijediti one koji uzdišu pod križem zbog ljubavi prema meni i onima koje sam uzeo štititi.”

Duhovnik Padre Pija pojasnio nam je i što je svetac napisao u pismima koja mu je uputio, a vezano za borbu protiv Sotone: „Intervencija nesretnog čovjeka, odnosno đavla, u duhovno putovanje Padre Pija nešto je što svakoga uznemiruje. Prvi pogled. Smrtonosni je to dvoboj u kojem nema predaha, ne manjka ni udaraca između duše i njezinih neumoljivih neprijatelja. Bezbrojne su zamke, neprekidni okrutni napadi, iskušenja. Ovdje navodimo dugi niz epiteta koje je Padre Pio koristio s podrugljivom ironijom, a ne bez doze humora, u tretmanu ili opisu protivnika. Ovo su epiteti koje nalazimo u njegovoj korespondenciji, između siječnja 1911. i rujna 1915., nakon čega prestaju i više se ne pojavljuju: brkati, ogar, nitkov, zao duh, bijedna prljava zvijer, nesretni nesretnici, ružna lica, zli duhovi, ti nitkovi, zao duh, užasna zvijer, ukleti duhovi, zloglasni otpadnik, nečisti otpadnici, zavijajuće zvijeri, varalica, zlo, knez tame.”

Sveti Ivan Marija Vianney, sveti Arški župnik, đavla je nazivao “grappin”, to jest “da iskuša svoju ruku”. Opat i egzorcist Sandreau napisao je o ovom svecu i njegovim borbama: “Đavao napada sve ljude, iskušavajući ih. Njegovim napadima nitko ne može pobjeći. Ovo su njegovi obični radovi. U drugim vrlo rijetkim slučajevima, demoni otkrivaju svoju prisutnost uznemiravajućim uznemiravanjem koje je vrlo strašno i bolno. Često stvaraju veliku buku, miču se, padaju i ponekad razbijaju predmete. To se zove zaraza, jer pojedinac vidi sebe fizički zaraženim zbog opsjednutosti i duhovno, jer demoni pustoše savjest opsjednutog.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er